2022-12-09 17:56:12
Φωτογραφία για Δείτε τα μικρόβια που πετάγονται όταν τραβάμε καζανάκι τουαλέτας. Εντυπωσιακό βίντεο
Επιστήμονες στις ΗΠΑ, μέσω ενός εντυπωσιακού πειράματος, έκαναν εικόνα το πλήθος μικροβίων που πετάγονται όταν τραβάμε καζανάκι με ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτας!

Με το πείραμα που έκαναν, δείχνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο γιατί πρέπει να κλείνετε το καπάκι της τουαλέτας σας κάθε φορά που τραβάτε το καζανάκι. Πολλά είναι τα μέρη το σπιτιού στα οποία μπορεί να συγκεντρωθούν ή να «απελευθερωθούν» μικρόβια και δεν το ξέρουμε. Ένα από αυτά είναι και η τουαλέτα.

Χρησιμοποιώντας πράσινα λέιζερ και εξοπλισμό κάμερας, μια ομάδα χημικών του CU Boulder διεξήγαγε το πείραμα για να αποκαλύψει πώς τα μικροσκοπικά σταγονίδια νερού, που είναι αόρατα με γυμνό μάτι, εκτοξεύονται γρήγορα στον αέρα όταν τραβιέται το καζανάκι μιας τουαλέτας χωρίς καπάκι.

Όπως αποδεικνύουν οι επιστήμονες, όταν τραβάμε το καζανάκι με ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης, εκσφενδονίζονται σωματίδια βλαβερά για την υγεία. Και ειδικά όταν χρησιμοποιούμε δημόσιες τουαλέτες. Αυτά τα σωματίδια που σχηματίζουν αερολύματα είναι γνωστό ότι μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς και θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο έκθεσης σε μικρόβια για τους θαμώνες των δημόσιων τουαλετών.


«Αν είναι κάτι που δεν μπορείς να δεις, είναι εύκολο να προσποιηθείς ότι δεν υπάρχει. Αλλά μόλις δείτε αυτά τα βίντεο, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να σκεφτείτε το καζανάκι της τουαλέτας με τον ίδιο τρόπο», δήλωσε ο John Crimaldi, επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής πολιτικής, περιβαλλοντικής και αρχιτεκτονικής μηχανικής. «Η μελέτη μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποστολή μηνυμάτων για τη δημόσια υγεία», είπε. themaygeias
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ