2022-12-14 08:51:23
Φωτογραφία για Ξεκινά η αποκατάσταση του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι στη Νερομάνα (φωτο)
Πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση εργολάβου στην επ. οδό Αγρινίου-Καρπενησίου.. Ξεκίνησε σήμερα η αποκατάσταση του δρόμου στη Νερομάνα καθώς έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη και του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου.

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή της σχετικής συμβάσης με τον αναδοχο του έργου.

Το έργο προβλέπει την επανακατασκευή των τμημάτων της οδού στα σημεία που υπέστησαν κατολίσθηση, με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης.

Επίσης θα γίνει ανακατασκευή τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων καθώς και εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού.

«Το εν λόγω σημείο είχε πληγεί μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους και κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης», έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης.


Και συνέχισε λέγοντας ότι «τα χρήματα εξασφαλίστηκαν τον Ιούλιο και σήμερα ο εργολάβος ξεκίνησε την αποκατάσταση του δρόμου. Οι σωστή χρήση της δυνατότητας που μας δίνει ο νομοθέτης σε κατεπείγουσες περιπτώσεις όπως αυτή, έχει σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση των παρεμβάσεων το συντομότερο δυνατό».

«Μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου είδαμε και άλλα αιτήματα των κατοίκων στην περιοχή», έγραψε ο κ. Μαυρομμάτης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η εργασίες αποκατάστασης στην Νερομάνα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου.
agriniopress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ