2022-12-16 14:37:27
Φωτογραφία για Δαμασκηνός: «Ανεπίτρεπτο να φυλάσσονται χρήματα στους ναούς»

 



Σαφείς εντολές σε εφημέριους , Επιτρόπους κλπ έδωσε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός σε ιερατική σύναξη στον Άγιο Δημήτριο στο Αγρίνιο.

Η Μητρόπολη όπως όλα δείχνουν οδεύει σε εκ βάθρων αλλαγές, που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται ταχύτατα  μετά την εορτή των Φώτων.

Σε πρώτη φάση σε διοικητικό επίπεδο και στο οργανόγραμμα με σκοπό τη σύγχρονη λειτουργία της. Ο Σεβασμιότατος έχει ήδη επισκεφθεί τα σημερινά γραφεία της Μητρόπολης στο Αγρίνιο και άμεσα ξεκινούν εργασίες ανακαίνισης των υπαρχόντων γραφείων, στον πεζόδρομο Καραϊσκάκη. Δρομολογούνται ενέργειες για την ανακαίνιση του Φαφούτειου Ιδρύματος στην Αγία Τριάδα, αλλά αυτό είναι κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και υψηλό κόστος.

Ο κ

. Δαμασκηνός, έκανε ιδιαίτερες αναφορές στα οικονομικά-περιουσιακά της Μητρόπολης και των Ενοριών της δικαιοδοσίας της. Για παράδειγμα φέρεται να χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» το γεγονός φύλαξης μεγάλων χρηματικών ποσών , τιμαλφών κλπ στους ναούς, με αφορμή την μεγάλη κλοπή στον Ι.Ν. του Αγίου Χριστοφόρου, που έγινε στο τέλος Οκτωβρίου. Ηδη μάλιστα, ο ιερέας – προϊστάμενος του Ναού, φέρεται να απομακρύνθηκε.

Τέλος, ο κ. Δαμασκηνός έκανε αναφορές και στην περιουσιακή κατάσταση της Μητρόπολης και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας της παραμένει ανεκμετάλλευτο. Σημείωσε μάλιστα πως υπάρχει τεράστια ακίνητη περιουσία, της οποίας μόλις το 30% έχει αξιοποιηθεί, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική ευρωστία της.

Στην ίδια σύναξη έγινε και η επίδοση διοριστήριων σε νέους Επιτρόπους Ιερών Ναών της περιοχής.

agriniopress.






ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ