2022-12-17 21:52:37
Φωτογραφία για Πάνος Τρυφιάτης: Τριήμερο συνέδριο στη μνήμη του αείμνηστου Μεσολογγίτη καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Αριστόβουλου Μάνεση



   Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι σε εξέλιξη το τριήμερο συνέδριο στη μνήμη του αείμνηστου Μεσολογγίτη καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου  Αριστόβουλου Μάνεση για τα εκατό Χρόνια από τη γέννηση του.

 

Την τελετή έναρξης του συνεδρίου, άνοιξε με ομιλία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τη μνήμη του τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες και καθηγητές του Δικαίου. Πολλοί από τους συμμετέχοντες υπήρξαν μαθητές του και συνεχιστές του έργου του.



Ο Αριστόβουλος Μάνεσης, εκτός από αξιόλογος πανεπιστημιακός δάσκαλος, ήταν προοδευτικός διανοούμενος, και μέσα από το έργο και την διδασκαλία του, ήταν εγγυητής και κήρυκας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Με τις ιδέες του ενίσχυσε το πολιτικό οικοδόμημα του Αλέξανδρου Σβώλου, το Σοσιαλιστικό κόμμα. Για τα πιστεύω του και τις δημοκρατικές πρακτικές του διώχθηκε από την Χούντα και επανήλθε στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα με την Μεταπολίτευση.  Η επιστημονική παρακαταθήκη του μεγάλου αυτού Δασκάλου είναι πρόκληση για τους νέους επιστήμονες για την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας. 



 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ