2022-12-18 11:38:47
Φωτογραφία για Παιδικά βιβλία φυσικής για όλους
Συχνα μου ζητούν προτάσεις για παιδικά βιβλία φυσικής.

Γιαυτό με αφορμή τις γιορτές σας ανεβάζω ένα αφιέρωμα στο παιδικό επιστημονικό βιβλίο.

Το αφιέρωμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα bookbook.gr και έχει δημιουργηθεί από την υπεύθυνη της Εθνικής βιβλιοθήκης κ. Βοκοτοπούλου και εμένα.



Στο αφιέρωμα μπορείτε μέχρι και να ξεφυλλίσετε τα παιδικά βιβλία καθώς και να διαβάσετε κριτικές για πολλα από αυτά.

http://www.bookbook.gr/

Η φυσική επινοήθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή ,όπως γιατί δεν βυθιζόμαστε όταν περπατάμε στο δρόμο, αλλά και ερωτήματα πιο σύνθετα όπως τι είναι το σύμπαν και πώς δημιουργήθηκε.

Η φυσική προσπαθεί να εξηγήσει την αιτία των φυσικών φαινομένων και τους νόμους που ακολουθούν και είναι η βάση όλων των επιστημών. Η φυσική στηρίζεται στο πείραμα.

Γι αυτό και εμείς θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς σκέφτεται ένας φυσικός δοκιμάζοντας απλά διασκεδαστικά πειράματα αλλά και διαβάζοντας ιστορίες για μεγάλους επιστήμονες και εφευρέτες που άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο μας.


Θα ασχοληθούμε με το φώς, τη μηχανική, την ακουστική και τον ηλεκτρισμό κάνοντας απλά πειράματα και κατασκευές παιχνιδιών με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι . Θα γνωρίσουμε μεγάλους επιστήμονες όπως ο Νεύτωνας, η Μαρία Κιουρί, ο Έντισον και ο Αϊνστάιν διαβάζοντας βιβλία για τη ζωή και το έργο τους.

Προσδεθείτε... Το ταξίδι στον κόσμο της φυσικής αρχίζει!

Αναλυτικά η λίστα των βιβλίων ανά κατηγορία:

Βιβλία για το Φως

Βιβλία για τον Ηλεκτρισμό

Βιβλία Μηχανικής

Βιβλία για τον Ήχο

Περί φυσικής
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ