2022-12-19 10:09:53
Φωτογραφία για Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.
Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Ο Μακαριστός Προκάτοχός μας,

Μητροπολίτης Θεόκλητος υπήρξε μια κορυφαία εκκλησιαστική προσωπικότητα»

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας Την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Αγίας Ελεούσης που βρίσκεται στο 20ο χλμ της εθνικής οδού Μεσολογγίου – Αγρινίου, στο κακοτράχαλο Φαράγγι της Κλεισούρας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 ης Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Κατά την άφιξή του τέλεσε τρισάγιο στους τάφους του Μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κυρού Θεοκλήτου και του μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμ. Ιεροθέου Σπανομήτσου, που βρίσκονται στον περίβολο της Μονής.

Μετά το τρισάγιο ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τελέσαμε τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Προκατόχου μας κυρού Θεοκλήτου, ο οποίος υπήρξε μια κορυφαία εκκλησιαστική προσωπικότητα που


σφράγισε με την παρουσία του και το έργο του την Ιερά Μητρόπολή μας. Είμαστε ευγνώμονες για τα έργα που κληροδότησε στην Τοπική μας Εκκλησία, όπως οι κτιριακές εγκαταστάσεις αυτής της Μονής και οφείλουμε, τιμώντας την μνήμη του, να αγωνιστούμε για την συντήρησή τους».

Στη συνέχεια με τις καμπάνες και τα σήμαντρα να ηχούν χαρμόσυνα ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ζώης και οι προσκυνητές ανήλθαν στο Καθολικό, όπου μετά την επίσημη υποδοχή τελέσθηκε η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής π. Απόστολος Μπλέτσας προσφωνώντας τον Μητροπολίτη αναφέρθηκε στην ίδρυση και στην ιστορία της Ιεράς Μονής, στους μοναχούς που εγκαταβίωσαν σε αυτήν και στο έργο που καταβάλλει η Επιτροπή για την διαχείριση και την αναδιοργάνωση της Ιεράς Μονής.

Ακολούθησε ξενάγηση του Σεβασμιωτάτου σε όλους τους χώρους και τις κτιριακές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του Μητροπολίτου, κατά την οποία ενημερώθηκε για το καθεστώς λειτουργίας και τον οικονομικό απολογισμό της Μονής και αποφασίστηκαν τα εξής:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

======= ◊ =======

Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10 – Ι. Π. Μεσολογγίου – Τ.Κ. 302 00

Τηλ. (26310) 22 421 / 22 322, Fax. 28 701 – http: www.imaa.gr – e-mail: [email protected] Από 1 ης Ιανουαρίου θα αναλάβει Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, επιθυμώντας να αναδείξει και να προβάλει περισσότερο την Ιερά Μονή και να συμβάλει στην ανασυγκρότηση και την αξιοποίηση των κτιριακών της εγκαταστάσεων.

Από την 1 η Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα υπάρχει Εφημέριος που θα τελεί τις Ιερές Ακολουθίες και τα Μυστήρια των Βαπτίσεων. Κάθε Σάββατο πρωί θα τελείται η Θεία Λειτουργία. Κάθε Κυριακή απόγευμα θα τελείται η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Και μια φορά το  μήνα, κατόπιν ανακοινώσεως, Παρασκευή προς Σάββατο θα τελείται Ιερά Αγρυπνία.

Θα διενεργηθεί δημόσιος διαγωνισμός για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την κτιριακή ανασυγκρότηση της Μονής που θα περιλαμβάνει την δημιουργία εκκλησιαστικού μουσείου, χώρων φιλοξενίας, τραπεζαρίας, αρχονταρικίου, γραφείων διοικήσεως και όσων άλλων απαιτηθούν για την ανάδειξη της Μονής σε χώρο διημέρευσης και εξυπηρέτησης των αναγκών του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής για την μέχρι τώρα διακονία τους και ενέκρινε τον διορισμό τους για την επόμενη τριετία.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/go8By7jqnAqaYe3U9

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ