2022-12-19 14:00:04
Φωτογραφία για Προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για το Μουντιάλ 2030



"Ποιος θα διοργανώσει το επετειακό Μουντιάλ του 2030, όταν θα εορταστούν τα εκατό χρόνια του θεσμού; Η Ελλάδα, λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων ώστε να υποβάλει υποψηφιότητα για (συν)διοργάνωση του μεθεπόμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου! Το "ατού" της τριπλής υποψηφιότητας (Ελλάδα, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία)

θα είναι ακριβώς αυτό: Το τριεθνές Μουντιάλ, το πρώτο που θα γίνει σε τρεις ηπείρους: Ευρώπη, Αφρική, Ασία. Σε πολιτικό επίπεδο, η σύσφιγξη και διεύρυνση των σχέσεων της Ελλάδας με δύο μεγάλες αραβικές χώρες, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, είναι δεδομένη. (…) Οι προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ Αθήνας, Ριάντ και Καΐρου έχουν ξεκινήσει, και μάλιστα έχουν ωριμάσει αρκετά. Εφόσον υπάρξει οριστική συμφωνία, η υποψηφιότητα θα ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Σημαντικό ρόλο στις διαβουλεύσεις, πέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, φέρεται να διαδραματίζει και ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης, που σταθμίζει όλα τα δεδομένα για το Μέγαρο Μαξίμου
. (…) Οι δυσκολίες και τα εμπόδια, βέβαια, είναι πολλά, καθώς ισχυροί διεκδικητές έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται: Η "λάτιν" τετράδα Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή και Παραγουάη, το δίδυμο της Ιβηρικής Χερσονήσου Ισπανία – Πορτογαλία (μαζί με την Ουκρανία) και πιθανώς η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, το Μαρόκο. (…)

Πηγή: Παραπολιτικά / Κ. Παπαχλιμίτζος 

athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ