2022-12-20 10:48:40
Φωτογραφία για DIY Ξύλινα φωτιστικά για κάθε χώρο
Οι χειροποίητες δημιουργίες από ξύλο είναι από τις πιο δημοφιλείς DIY - Κατασκευές φωτιστικών για κάθε χώρο, όχι μόνο λόγω της αισθητικής τους αλλά και επειδή πολλά είδη ξύλων μπορούν να δουλευτούν σχετικά εύκολα ακόμη και από εντελώς ερασιτέχνες, χωρίς να απαιτείται χρήση εξειδικευμένων γνώσεων και εργαλείων. 

Εξάλλου το βασικότερο για κάθε τύπου χειροποίητο φωτιστικό από φυσικά ξύλα είναι η εύρεση των κατάλληλων σε σχηματισμό ξύλων, αφού  για την προσαρμογή των εξαρτημάτων σε αυτό, μπορείτε να αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο ο οποίος με μικρό κόστος εύκολα θα μετατρέψει την ιδέα σας σε ένα ξεχωριστό χειροποίητο φωτιστικό. 

Διακοσμητικά φωτιστικά τοίχου από φυσικά κλαδιά

Από τους πιο απλούς στην κατασκευή τους τύπους ξύλινων DIY φωτιστικών με ολόκληρα αποφλοιωμένα φυσικά κλαδιά.

Στερεώνονται με βίδες στον τοίχο έτσι που πίσω τους να κρύβεται το καλώδιο και τα εξαρτήματα μιας απλίκας, μιας απλής λάμπας σε καλώδιο με διακόπη, μια σειρά led ή και ταινία led που δίνουν και το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού φωτίζουν το κλαδί σε περισσότερα σημεία.


Δείτε και εδώ οδηγίες κατασκευής για φωτιστικά αυτής της μορφής. 

Φωτιστικά δαπέδου ή επιτραπέζια από φυσικά κλαδιά ή θαλασσόξυλα

Επίσης εύκολες κατασκευές, ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε παρόμοια εγχειρήματα, αφού επί της ουσίας ένα τέτοιο φωτιστικό μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και "καλύπτοντας" ένα πολύ απλό έτοιμο φωτιστικό με τα ξύλα. 

Για να τα δημιουργήσετε εξ΄αρχής αρκεί ένα καλώδιο με ντουί και φις να προσαρμοστεί - βιδωθεί σε ένα κομμάτι ξύλου και στην συνέχεια πάνω σε αυτή την βάση να κολληθούν τα κλαδιά - ή θαλασσόξυλα με τρόπο που κατά το συνατόν να κρύβουν την λάμπα. 

Επιτραπέζια φωτιστικά απο κομμάτια φυσικού κορμού

Παρά την ιδιαίτερα καλλιτεχνική τους όψη τα φωτιστικά αυτής της μορφής δεν έχουν ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία κατασκευής, αν το καλώδιο είναι περασμένο σε ένα μόνο σημείο του ξύλου και το υπόλοιπο είναι εξωτερικό. 

Στην κορυφή του ξύλου γίνεται τρύπα στην οποία βιδώνεται το ντουί και το ξύλο τρυπιέται σε ένα ακόμη σημείο ώστε το καλώδιο να βγει σε ένα σημείο της πίσω πλευράς.

Μοντέρνα επιτραπέζια φωτιστικά από σανίδες - συμπαγή κομμάτια ξύλου

Η πιο απλή μορφή ξύλινων DIY φωτιστικών μοντέρνας αισθητικής αφού το μόνο που απαιτείται για την κατασκευή του είνα να βιδωθεί το ντουί με καλώδιο και διακόπτη σε ένα κομμάτι ξύλου. 

Οι μοντέρνοι και πλήρως ορατοί λαμπτήρες είναι οι καταλληλότεροι για φωτιστικά αυτής της μορφής, που ανάλογα με τον χώρο που τοποθετηθούν είναι εξίσου εντυπωσιακά είτε δημιουργηθούν με κομμάτια από απλές σανίδες - πηχάκια είτε με ακατέργαστο ξύλο πχ ένα κομμάτι λεπτού κορμού. 

Μοντέρνο φωτιστικό δαπέδου από θαλασσόξυλα ή φυσικά κλαδιά

Εξίσου μοντέρνα και ιδιαίτερη κατασκευή με πλήρως ορατό λαμπτήρα ενώ και το καλώδιο είναι ορατό ανά σημεία, στα τμήματα  που μεσολαβούν ανάμεσα στις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στα ξύλα για το περασμά του. 

Όπου χρειάζεται ξύλα να κολληθούν μεταξύ τους αυτό μπορεί να γίνει με πιστόλι σιλικόνης.

Φωτιστικό οροφής από φυσικό κλαδί

Από τους πιο εντυπωσιακούς τύπους DIY φωτιστικών από φυσικό ξύλο και όμως το δυσκολότερο για την κατασκευή του είναι απλώς και μόνο να βρεθεί το κατάλληλο ...κλαδί. 

Αυτό θα πρέπει να στερεωθεί βιδωθεί με αλυσίδα φωτιστικών στην οροφή και στην συνέχεια καλώδια/α τυλίγονται στα κλαδιά. 

Φωτιστικά αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με λιγότερες και μόνο με μία λάμπα, ενώ το καλώδιο σκοινί είναι η πιο όμορφη αισθητικά επιλογή ειδικά για πολύφωτα αυτής της μορφής. 

Μοντέρνα επιτραπέζια ή φωτιστικά δαπέδου με σπαστούς ξύλινους βραχίονες

Ακόμη και αν οι δικές σας ή οι γνώσεις ενός φίλου - γνωστού δεν επαρκούν ώστε με τις ειδικές βίδες να ενώσετε τα ξύλα-πηχάκια μεταξύ τους έτσι ώστε αυτά να σχηματίζουν μετακινούμενους βραχίονες, θα το κάνει χωρίς μεγάλο κόστος ένας επαγγελματίας ξυλουργός, στο σχέδιο που θα του υποδείξετε. 

Τα φωτιστικά αυτής της μορφής είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε μοντέρνους αλλά και επαγγελματικούς χώρους και ανάλογα με τον σχεδιασμό μπορούν να αποκτήσουν πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. 

Φωτιστικό τοίχου ενσωματωμένο σε ξύλινο κομοδίνο

Πολύ εύκολη και ιδιαίτερα λειτουργική κατασκευή, ειδικά για μικρά υπνοδώματια. 

Δύο κομμάτια ξύλου βιδωμένα μεταξύ τους στο κατάλληλο σημείο δημιουργούν το κομοδίνο, ενώ στην επάνω πλευρά του κάθετου ξύλου προσαρμόζεται μια απλίκα ή και μια κρεμαστή λάμπα. 

Αν στο σημείο δεν υπάρχει ηλεκτρική παροχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σετ καλώδιο-ντουί- διακόπη-φις που θα κρύβεται πίσω από το ξύλο με το φις του να καταλήγει σε μια χαμηλή μπρίζα ενώ ο διακόπτης μπορεί να στερεωθεί-κρυφτεί στην κάτω πλευρά του κομοδίνου. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ