2022-12-20 14:20:08
Φωτογραφία για Η Γερμανία στην πέμπτη θέση στην Ευρώπη στη συχνότητα ταξιδιών με τρένο  με πρώτη την Ελβετία. Σε χαμηλή θέση η Ελλάδα.
Τα ετήσια δημοσιευμένα στοιχεία από τη Litra, μια ελβετική πύλη δημόσιας πληροφόρησης για τις μεταφορές , αποκάλυψαν πώς η Γερμανία συγκρίνεται με τους Ευρωπαίους γείτονές της όσον αφορά την αγάπη για τα ταξίδια με τρένο.

Η Litra, ένας ελβετικός οργανισμός που συλλέγει δεδομένα σχετικά με τα συστήματα δημόσιων συγκοινωνιών στην Ελβετία , δημοσίευσε νέους αριθμούς που αποκαλύπτουν ποιες χώρες στην Ευρώπη έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από ταξίδια με τρένο το 2021. Κάθε χρόνο το Litra δημοσιεύει δεδομένα από το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι άνθρωποι στη Γερμανία πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο 21 ταξίδια με το τρένο το 2021, με κάθε άτομο να διανύει κατά μέσο όρο 691 χιλιόμετρα. Αυτό είναι ελαφρώς μικρότερο από το 2020, όταν κάθε άτομο έκανε 22 ταξίδια, κατά μέσο όρο. Ο αριθμός των ατόμων που ταξιδεύουν με τρένα μεγάλων αποστάσεων στη Γερμανία έχει μειωθεί σημαντικά από την πανδημία του κορωνοϊού -το 2019 ο μέσος όρος της Γερμανίας ήταν 35 ταξίδια ετησίως- αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το εισιτήριο των 9 ευρώ της Γερμανίας , το οποίο ήταν μια μεγάλη επιτυχία αυτό το καλοκαίρι , διαμορφώνει τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς.


Η Ελβετία υπερασπίζεται τον τίτλο της που αγαπά τα τρένα

Κάθε χρόνο η Ελβετία ντροπιάζει τους Ευρωπαίους γείτονές της όσον αφορά τη χρήση του τρένου, και το 2021 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι Ελβετοί ταξίδεψαν κατά μέσο όρο 1.628 χιλιόμετρα με τρένο το 2021 και έκαναν 48 ταξίδια ανά άτομο. Η Γαλλία ήρθε δεύτερη μόνο μετά το έθνος των Άλπεων όσον αφορά τα χιλιόμετρα ανά άτομο (1.118 χλμ.), αλλά το ανυποψίαστο Λουξεμβούργο κατάφερε να πάρει δεύτερο όσον αφορά τον μέσο αριθμό ταξιδιών ανά κάτοικο, με 26. Η Αυστρία έπεσε στην τρίτη θέση και στις δύο κατηγορίες , με μέσο όρο 24 διαδρομές και 933 χλμ. ανά άτομο.

Οι χώρες στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ευρώπης κυριάρχησαν στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας, δηλαδή η Βουλγαρία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Ελλάδα. Και στις δύο κατηγορίες, η Λιθουανία και η Ελλάδα κατέλαβαν την 26η και 27η θέση αντίστοιχα. Το 2021 άνθρωποι στην Ελλάδα πραγματοποίησαν κατά μέσο όρο ένα ταξίδι με τρένο ανά άτομο, διανύοντας μόνο 62 χιλιόμετρα. Σε όλη την Ευρώπη, το 2021 οι άνθρωποι πραγματοποιούσαν κατά μέσο όρο 13 ταξίδια με τρένο.

iamexpat.de

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τρίτη, 20/12/2022: Εργασίες ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τρίτη, 20/12/2022: Εργασίες ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ