2022-12-20 15:53:38
Φωτογραφία για «Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις συντάξεων σε όλους τους συνταξιούχους».



 



Συνάντηση Γραμματέων Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτης Αριστεράς Δ. Στρατούλη και Μ. Τσίχλη και του μέλους του Π.Σ. της Γ. Δούκα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ.

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνα Τσίχλη και το μέλος του Π.Σ. της Γιάννη Δούκα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ αποτελεούμενη από τον πρόεδρο του Γιώργο Κουτσιμπογεώργο, τον αν. Γ.Γ. Στάθη Ανέστη και τα μέλη της Ε.Ε. Γιώργο Αρνή και Νίκο Κούνα.

«Οι συνταξιούχοι εδώ και καιρό βιώνουν για δεύτερη φορά μετά τις μνημονιακές σφαγιαστικές μειώσεις των συντάξεών τους μία νέα δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων τους, λόγω της πολύ μεγάλης ακρίβειας στην ενέργεια, στα τρόφιμα και σε προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης τους.


Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από 1-1-2023 για ένα μέρος των συνταξιούχων, εξαιρώντας όσους έχουν προσωπική διαφορά, την οποία θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν καλύπτουν παρά ένα πολύ μικρό μέρος των απωλειών τους από το 2010 μέχρι σήμερα και μεγαλώνουν την κοινωνική ανισότητα σε βάρος τους. 

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τα αιτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ και όλου του συνταξιουχικού κινήματος για να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς κανένα αποκλεισμό.

Καταγγέλλουμε την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για πρόσληψη 24 γενικών διευθυντών του από την αγορά με υπέρογκα προκλητικούς μισθούς, γιατί νευραλγικές υπηρεσίες του περνάνε σε ιδιώτες και μάλιστα άσχετους με το αντικείμενο. Αυτό  γίνεται αμέσως μετά την εκχώρηση του έργου της έκδοσης των συνταξιοδοτικών αποφάσεων σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα, πέραν της ιδιωτικοποίησης έργου του ΕΦΚΑ, η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων συνταξιοδότησης να είναι λάθος

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους συνταξιούχους όλης της χώρας και τους συλλογικούς φορείς τους για:

Να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους, και σε αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, που να καλύπτουν το σύνολο της αύξησης του ετήσιου πληθωρισμού. 

Να καταργηθούν οι μνημονιακοί αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος Κατρούγκαλου, να επανέλθουν οι συντάξεις στα προ των μνημονιακών περικοπών επίπεδα και να επανυπολογιστούν.

Να δοθούν τα αναδρομικά λόγω περικοπής των επικουρικών συντάξεων, των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων άδειας σε όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο σε όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια. 

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και να αναβαθμιστεί η υγειονομική περίθαλψη των συνταξιούχων.

Στηρίζουμε και τα ιδιαίτερα αιτήματα του Συλλόγου Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ για:

Να χορηγηθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά από τους διορθωτικούς επανυπολογισμούς  από 1-1-2019 μέχρι όταν έγινε ο σωστός επανυπολογισμός των συντάξεών τους.

Να δοθούν τα αναδρομικά αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων στα παιδιά για θανόντα γονέα για χρονικά διαστήματα μετά το 2019.

Να ενισχυθεί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ, που, λόγω υποστελέχωσης και κατάργησης του Τμήματος Πληρωμών του, οι υπάλληλοί του και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται.

Με αγώνες έχει γίνει η κοινωνική ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ