2022-12-25 18:47:43
Φωτογραφία για Το αντιικό χάπι της Merck δεν μειώνει θανάτους και νοσηλείες, συμβάλλει όμως στην ανάρρωση των εμβολιασμένων ασθενών
Το αντιικό χάπι μολνουπιραβίρη (molnupiravir) της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck δεν μειώνει τις εισαγωγές στο νοσοκομείο ή τους θανάτους στους υψηλού κινδύνου εμβολιασμένους ενήλικες με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας βρετανικής τυχαιοποιημένης και ελεγχόμενης κλινικής δοκιμής. Όμως οι ασθενείς που παρέμειναν στο σπίτι τους και έκαναν θεραπεία με το χάπι, ανέρρωσαν ταχύτερα σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι το εν λόγω αντιικό φάρμακο, το οποίο συνήθως λαμβάνεται δύο φορές ημερησίως επί πέντε μέρες, είναι αποτελεσματικό για την κατά περίπου 30% μείωση των νοσηλειών και στους ασθενείς με ήπια έως μέτρια Covid-19, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το συνιστά για χρήση σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο για εισαγωγή σε νοσοκομείο. Όμως μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν γίνει κυρίως σε ανεμβολίαστους πληθυσμούς και πριν την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

  Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ