2022-12-29 16:07:24
Φωτογραφία για Οι αριθμοί δείχνουν κυριαρχία της ΑΕΚ



Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η ΑΕΚ το 2022, αφού νίκησε με 4-0 τον Βόλο και εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του ΟΦΗ, με τους 8.000 φίλους της Ένωσης να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Πλέον οι κιτρινόμαυροι έχουν αυτοπεποίθηση και πιστεύουν πως μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα ύστερα από πέντε χρόνια. Οι αριθμοί δείχνουν πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κυριαρχεί στην Super League 1. Συγκεκριμένα:

-Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 30 γκολ (δύο ανά αγώνα) αφήνοντας δεύτερο με 26 τον Παναθηναϊκό και τρίτο με 25 τον Ολυμπιακό.

-Διαθέτει από χθες μόνη της την καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 5 τερμάτων, αφού ο 

-Είναι πρώτη σε κλεψίματα με 395, μπροστά από ΠΑΟΚ με 393 και ΟΦΗ με 388, αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που ασκεί ψηλά στο γήπεδο. Απόρροια αυτού, ότι είναι και πρώτη στα φάουλ σε βάρος της, με 268, μπροστά από Ιωνικό με 252 και ΠΑΟΚ με 239. 

-Διαθέτει τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μοιράζεται από χθες την κορυφή με τον Νίκο Καρέλη του Παναιτωλικού με 9 γκολ. Μάλιστα, ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είναι ο πιο… απειλητικός παίκτης της λίγκας με 44 τελικές προσπάθειες, ενώ δεύτερος με 42 είναι ο Σέρχιο Αραούχο και τέταρτος με 30 ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

-Έχει στο ρόστερ της τους παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα. Από πέντε έχουν μοιράσει ο Νίκλας Ελίασον, που είναι τραυματίας από τις 6 Νοεμβρίου, αλλά και ο Πάολο Φερνάντες που αποκτήθηκε από τον Βόλο και από 1η Ιανουαρίου θα είναι διαθέσιμος. Τέταρτος στη λίστα με τέσσερις ασίστ είναι ο Σέρχιο Αραούχο, μετά τις δύο χθεσινές.


athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ