2022-12-30 12:53:59
Φωτογραφία για Θανάσης Καββαδάς: «1.119.000 ευρώ για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λευκάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών»



         Υπεγράφη σήμερα η απόφαση για χρηματοδότηση με 1.119.000 ευρώ της βελτίωσης και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Λευκάδας και χωριά του Δήμου, έπειτα από συναντήσεις που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 και αφορά μεταξύ άλλων μελέτη για την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου για τις κερκίδες, καθώς και κατασκευή ευθείας στίβου με τοποθέτηση ταρτάν και σκάμματος στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι εργασίες αναβάθμισης προβλέπονται προκειμένου ο Δήμος Λευκάδας να αποκτήσει κλειστό χώρο με κατάλληλες προδιαγραφές, ώστε οι αθλητές του στίβου να μπορούν να προετοιμάζονται για αγώνες κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι εργασίες προβλέπουν επίσης βελτίωση και παρεμβάσεις σε γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, όπως στις αθλητικές εγκαταστάσεις Καρυωτών – Βλυχού, και βελτίωση γηπέδων ποδοσφαίρου με αντικατάσταση χλοοτάπητα και άλλες εργασίες, σε γήπεδα όπως των Σφακιωτών, του Σύβρου και του γηπέδου 5x5 στο Μαραντοχώρι. 

Τέλος, περιλαμβάνονται εργασίες που αφορούν το κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Λευκάδας, όπως η επισκευή της στέγης.

Οι προς υλοποίηση εργασίες θα περιγραφούν λεπτομερώς σε προτάσεις πράξεων που θα υποβάλει ο Δήμος Λευκάδας ηλεκτρονικά, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΠΑ 2021-2025. Η προθεσμία υποβολής Τεχνικών Δελτίων Πράξης είναι από τις 06/01/2023 έως τις 28/02/2023.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε στη Λευκάδα ένα μεγάλο δώρο για την Πρωτοχρονιά: με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά, εξασφαλίσαμε τα σχεδόν 1.119.000 ευρώ που διεκδικούσαμε τον τελευταίο χρόνο και που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στον αθλητισμό.

Όπως έχω ξαναπεί, ήταν ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα διότι έχω υπηρετήσει τον αθλητισμό και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις ανάγκες και σε χρηματοδότηση και σε δομές. Αισθάνομαι δικαιωμένος, κυρίως όμως αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι μία ακόμα δέσμευσή μας, αυτήν τη φορά προς τον αθλητικό κόσμο της Λευκάδας, γίνεται πράξη με τη βοήθεια της κυβέρνησης.

Και πάλι ευχαριστώ την Κυβέρνηση και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα για τη συνεπή και συστηματική στήριξη των αναγκών της Λευκάδας, καθώς και τη Δημοτική Αρχή που έκανε την κατάλληλη προετοιμασία και κατέγραψε τις ανάγκες ώστε να κατατεθούν έγκαιρα και με πληρότητα τα τεχνικά δελτία.

Το είπαμε, το κάναμε – και συνεχίζουμε. Σχεδιάζουμε, διεκδικούμε, υλοποιούμε –στηρίζουμε τις δομές και τους ανθρώπους της Λευκάδας, όλους όσοι αγαπούν την υγιεινή ζωή και την άθληση επιδιώκοντας την ισορροπία σώματος και πνεύματος που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.»

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ