2022-12-30 17:30:45
Φωτογραφία για Μία από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση απέκτησε μετρό
Θα διαθέτει βαγόνια... μόνο για γυναίκες

 

Το Μπαγκλαντές εγκαινίασε την Τετάρτη την πρώτη του Γραμμή Μετρό στην πρωτεύουσα Ντάκα, με αξιωματούχους και επιβάτες να ελπίζουν ότι θα βοηθήσει στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και συμφορημένες πόλεις του κόσμου.

Το έργο που χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την Ιαπωνία, γνωστό ως Γραμμή 6, εγκαινιάστηκε σε τελετή από τον πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα - ο οποίος περιέγραψε τον νέο σιδηρόδρομο ως «ορόσημο», ανέφερε η Dhaka Tribune, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του Μπαγκλαντές.

Επισήμανε ότι θα υπάρχουν βαγόνια που θα είναι αποκλειστικά για γυναίκες και υπογράμμισε ότι το μετρό θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη.

Πηγή: AP

Η γραμμή, η οποία εκτείνεται σε πάνω από 20 χιλιόμετρα (περίπου 12 μίλια), θα εξυπηρετεί 16 σταθμούς και προς το παρόν θα συνδέει τη βόρεια ζώνη της Ντάκα με κυβερνητικά γραφεία και νοσοκομεία.


Στη συνέχεια θα επεκταθεί για να διασχίσει την πόλη μέχρι την περιοχή Motijheel στο νότο.

Η Ντάκα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Μπαγκλαντές, όπου η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί καθημερινή πηγή απογοήτευσης για τους περισσότερους από τα 20 εκατομμύρια κατοίκους της.

3.000 νεκροί σε τροχαία κάθε χρόνο

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο Μπαγκλαντές πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η υποδομή της Ντάκα δεν έχει ανταποκριθεί στην κλίμακα του πληθυσμού της. Το πρόβλημα επιδεινώνεται από την υπερβολική εξάρτηση της χώρας από τα αυτοκίνητα και - μέχρι τώρα - την έλλειψη οργανωμένης δημόσιας συγκοινωνίας, αναφέρουν.

Ο Shawana Chowdhury, ένας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μπαγκλαντές, περνάει ώρες σε λεωφορεία και αυτοκίνητα κάθε μέρα.

«Ενα μεγάλο μέρος της ζωής μου χάνεται τεχνικά στην κίνηση», είπε στο CNN. «Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή για τους κατοίκους στο Μπαγκλαντές. Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή μας».

Η νέα γραμμή του μετρό είναι ένας φάρος ελπίδας για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Ντάκα, τόνισε .

«Οι μεγάλες πόλεις του κόσμου, στη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και τη Γαλλία, διαθέτουν εξαιρετικά ανεπτυγμένα συστήματα δημόσιων μεταφορών», ανέφερε. «Ελπίζω ότι εντός του επόμενου έτους, η Ντάκα να δει τη δική της μεταμόρφωση -- λιγότερα αυτοκίνητα και οδική ρύπανση, με το μετρό να γίνεται ο κανόνας».

merisia.gr, Με πληροφορίες από CNN

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ