2023-01-07 15:39:43
Φωτογραφία για Με τα αδέσποτα «παλεύει» και η Βόνιτσα.



 

       Πρόβλημα αποτελούν τα αδέσποτα ζώα και στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας με αρκετούς κατοίκους να διαμαρτύρονται για την κατάσταση. Όπως αναφέρουν υπάρχουν πολλά αδέσποτα που τριγυρνούν στους δρόμους και σχηματίζουν αγέλες.

Όπως είναι γνωστό όταν, τα σκυλιά σχηματίζουν αγέλες, γίνονται επιθετικά. Επιπλέον εγκαταλείπονται και αρκετά κουτάβια. Ο Δήμος από την πλευρά του ισχυρίζεται πως κάνει ότι μπορεί για την προστασία των αδέσποτων. Έχει πρόγραμμα στειρώσεων και προμήθειας τροφών για την σίτισή τους, ενώ προσπαθεί με την βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Λευκάδας να υιοθετεί όσο περισσότερα μπορεί.

Εκείνο που βοηθάει την κατάσταση είναι ότι οι περισσότερες υιοθεσίες γίνονται από ξένους τουρίστες. Είναι γνωστό ότι οι ξένοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι με τα ζώα και οι περισσότεροι από αυτούς που επισκέπτονται την Λευκάδα, φεύγουν μαζί με ένα αδέσποτο που το κάνουν μέλος της οικογένειάς τους.


Το κακό είναι ότι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας δεν έχει καταθέσει αίτημα για χρηματοδότηση καταφυγίου αδέσποτων, αλλά έχει έναν προσωρινό χώρο όπου φιλοξενεί τα άρρωστα ή τραυματισμένα μέχρι να αναρρώσουν και στην συνέχεια τα αφήνει πάλι στον δρόμο. Όλα αυτά γίνονται με την βοήθεια φιλόζωων και από την Βόνιτσα που βοηθούν αφιλοκερδώς.

Τελικά φαίνεται ότι το φαινόμενο των εγκαταλείψεων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αφού οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων προφανώς δεν φροντίζουν για την στείρωση του ζώου τους και όταν αυτό γεννάει εγκαταλείπουν τα κουτάβια. Επιπλέον και στην Βόνιτσα υπάρχουν διαφωνίες και διενέξεις μεταξύ ορισμένων φιλόζωων και του Δήμου.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, κυρίως για την στείρωσή τους προκειμένου να μην πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα.

aixmi-news.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ