2023-01-11 08:37:11
Φωτογραφία για Το παιδί του Προδρόμου
Το παιδί του Προδρόμου, έτσι χαρακτηρίστηκε ο Άγιος Δαυίδ, από ένα περιστατικό που συνέβη όταν ήταν ηλικίας 3-4 ετών.

Εκεί που ήταν ξαπλωμένος στο κρεβατάκι του, πήγε ο Τίμιος Πρόδρομος και του λέγει: 

- Δαυίδ ανάστα, σήκω και ακολούθησέ με.

Εκείνο, κάνοντας υπακοή, μια αρετή που την είχε σ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, τον ακολούθησε τον Τίμιο Πρόδρομο και πήγαν σ’ ένα εξωκκλήσι, που ετιμάτο προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Στάθηκε ο μικρός Δαυίδ, - εκεί η παράστασις δείχνει αυτό το περιστατικό το θαυμαστό- στάθηκε ο μικρός Δαυίδ μπροστά στην εικόνα του Τιμίου Προδρόμου στο Τέμπλο, όπου μπήκε ο Τίμιος Πρόδρομος και για 4-5 μερόνυχτα συνομιλούσε με τον Τίμιο Πρόδρομο.

Οι γονείς, όταν δε βρήκαν το παιδάκι τους, ανησύχησαν, το ψάχνανε, ώσπου το βρήκαν στο εξωκλήσι αυτό, βλέποντας να λάμπει το προσωπάκι του και τους εξήγησε τί ακριβώς είχε συμβεί.


Έτσι σ’ όλη του τη ζωή ήταν κάτω από την προστασία του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος είχε ήδη κοιμηθεί με μαρτυρικό θάνατο 1.500 και πλέον χρόνια πριν, αλλά για να είναι ζωντανός - διότι Δίκαιοι εἰς τὸν αἰῶνα ζῶσι και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν στο Θεό δεν αποθνήσκουν, αλλά ζουν την πραγματική, την αιωνία ζωή- για να ‘ναι ζωντανός ο Τίμιος Πρόδρομος παρέστη στο μικρό Δαυίδ και τον νουθέτησε, τον βοήθησε και τον είχε πάντοτε υπό την σκέπη του ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ

ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ

(Απόσπασμα από το κήρυγμα της 7/1/2021): m.youtube.

Πηγή: FB ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ