2023-01-12 08:18:05
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις σαλονιού με γωνιακούς καναπέδες
Οι γωνιακοί καναπέδες κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια κορυφαία θέση στις διακοσμητικές τάσεις και διατίθενται πλέον στην αγορά επίπλων σε πάρα πολλές μορφές, τύπους, διαστάσεις και σε οποιοδήποτε στυλ από το εντελώς κλασσικό έως το απολύτως μοντέρνο.

Σε μεγάλους χώρους, δημιουργούν μια αίσθηση μεγαλύτερης "ζεστασιάς", σε σχέση με μικρότερα ή μεμονωμένα καθίσματα, αν και πρακτικά δεν είναι και πάντα βέβαιο πως θα χωρέσουν περισσότερους απ΄όσους πχ ένας τριθέσιος και ένα διθέσιος καναπές. Εκτός φυσικά κι αν πρόκειται για έναν ιδιαίτερα μεγάλο γωνιακό καναπέ και με πλάτη σε ολόκληρο το μήκος του, αφού το σαν ανάκλιντρο τμήμα ορισμένων δεν είναι και το ...βολικότερο κάθισμα για αρκετή ώρα.

Αντίθετα είναι ο ιδανικός καναπές για καθημερινή χρήση, αφού θα σας επιτρέψει να ...απλωθείτε και να ξαπλώσετε με την άνεσή σας. 

Θα τον συνδυάσετε, ανάλογα και με το μέγεθός του, με ένα ή δύο ακόμη καθίσματα, καρέκλες, μικρές πολυθρόνες, σκαμπώ κλπ. που μπορεί να είναι του ίδιου ή και εντελώς διαφορετικού χρωματισμού και με ένα τραπέζι σε μέγεθος που να μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο όσων κάθονται στον καναπέ ή με 2-3 μικρότερα τοποθετημένα κατά μήκος του που θα μπορούν να μετακινηθούν κατά περίπτωση.


Αντίθετα με την συχνή αντίληψη ότι ο γωνιακός καναπές ταιριάζει μόνο σε μεγάλα σαλόνια είναι ιδανική λύση και για μικρούς χώρους αφού αν τοποθετήσετε στην πιο "ευρύχωρη" γωνία ενός δωματίου έναν τέτοιο καναπέ στις σωστές διαστάσεις και με όσο πιο "ωφέλιμο" χώρο-σχεδιασμό (χωρίς δηλαδή μεγάλα-φαρδιά μπράτσα, πλάτη κλπ) μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα τουλάχιστον τέσσερα καθίσματα στον ίδιο χώρο που δύο μικρί καναπέδες δεν θα χωρούσαν ή δεν θα δημιουργούσαν το ίδιο σύνολο διακοσμητικά.  

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι επίσης και η πιο όμορφη αισθητικά επιλογή ως διαχωριστικά σε σαλόνια ενιαία με τραπεζαρία - κουζίνα, τοποθετημένοι ή εντελώς ελεύθερα στον χώρο ή μόνο με την μικρότερη πλευρά τους εφαπτόμενη τοίχου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ