2023-01-12 20:15:57
Φωτογραφία για Το τάμα στην Παναγία της Τήνου για την υγεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου
Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, το 2009 μετά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε που τον οδήγησαν να κάνει διπλή επέμβαση ανοιχτής καρδιάς επισκέφθηκε το 2010 τον Ιερό Ναό της Παναγίας στην Τήνου, όπου και προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα.

Αφορμή στάθηκε το τάμα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, που είχε κάνει ο πρίγκιπας Νικόλαος. Την Παρασκευή 14 Μαϊου 2010 το πρωί στις 10:30 η οικογένεια έφτασε στο λιμάνι της Τήνου με την ιδιωτική θαλαμηγό τους. Στο νησί τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος ‘. Εκεί ο πρίγκιπας Νικόλαος πραγματοποίησε το τάμα του γονυπετής αφιερώνοντας στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου ένα χρυσό σταυρό. Ο Μητροπολίτης χάρισε δώρα σε κάθε ένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας.

Σημειώνεται ότι η Εικόνα της Παναγίας της Τήνου είχε μεταφερθεί στην Αθήνα για τη βασιλική οικογένεια πολλές φορές.

Πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1915 όταν ο Κωνσταντίνος Α΄ έπαθε πλευρίτιδα-πνευμονία. Με θαύμα, όταν τον εξομολογούσε Ιερεύς ανέρρωσε!

Δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 1920 στον Βασιλέα Αλέξανδρο τον Α΄ και τρίτη και τελευταία φορά τον Μάρτιο του 1964 στον Βασιλέα Παύλο τον Α΄, ο οποίος την κράτησε στα χέρια του.

Πηγή: orthodoxianewsagency
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ