2023-01-19 15:04:21
Φωτογραφία για Τα χρώματα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων για το 2023
Οι χρωματικοί συνδυασμοί στους χώρους του σπιτιού είναι πρωτίστως θέμα  γούστου και προσωπικής επιλογής του καθενός, ανεξάρτητα από τις δημοφιλείς τάσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις ενδυματολογικές μας επιλογές που ασφαλώς και δεν συμβαδίζουν καθολικά με την εκάστοτε εποχιακή μόδα.  

Η απλή ενημέρωση ωστόσο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν :) αντίθετα μπορεί και να ανακαλύψετε πως ακόμη και άθελά σας το σπίτι σας χρωματικά είναι τελικώς ...μοδάτο, αν οι αγαπημένες σας αποχρώσεις τυχαίνει να ταυτίζονται με τις προτάσεις των interior designers, που ακολουθούν αυτές των εταιριών χρωμάτων, για το 2023.  

Στην πραγματικότητα η τεράστια στροφή των τελευταίων ετών σε διαμορφώσεις - διακοσμήσεις με πιο φυσικά χαρακτηριστικά, τόσο σε υλικά όσο και σε αποχρώσεις,  εδραιώνεται και είναι κάτι που το 2023 θα παρατηρήσετε εκτός των άλλων και στις σειρές διακοσμητικών αντικειμένων και υφασμάτων για το σπίτι, των μεγαλύτερων εταιριών.  


Λευκό - Εκρού

Κάτι σαν το "μαύρο φόρεμα" ή το "τζιν παντελόνι" όταν μιλάμε για μόδα σε ρούχα :)

Παντός καιρού και εποχής, διαχρονικό όσο καμία άλλη απόχρωση, πρωταγωνιστεί μόνιμα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων  και σε κάθε είδους στοιχείο (τοίχους, έπιπλα, υφάσματα). 

Στην γκάμα "λευκό" ασφαλώς συμπεριλαμβάνονται και όλες οι υπόλευκες - εκρού αποχρώσεις που ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κίτρινο ή καφέ διαφέρουν στην "ζεστασιά" που δημιουργούν. 

Ανοιχτά μπεζ - αποχρώσεις της άμμου

Neutral τόνοι ταιριαστοί σε κάθε χώρο και το ίδιο καλαίσθητοι διακοσμητικά είτε χρησιμοποιηθούν σε μεγάλες επιφάνειες και στοιχεία είτε σε μικρότερες λεπτομέρειες. 

Δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας, ισορροπούν εξαιρετικά με το λευκό αλλά και τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου και αυξάνουν την φωτεινότητα των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν. 

Μπλε - Πράσινο

Δύο ακόμη αποχρώσεις από την παλέτα της ...φύσης, ιδανικές για δημιουργία τόσο μιας ήρεμης όσο και πιο έντονης χρωματικά ατμόσφαιρας ανάλογα με τον τόνο μπλε ή πράσινου που θα χρησιμοποιηθεί και το μέγεθος των στοιχείων που θα τα περιλαμβάνει. 

Μεταξύ μωβ & κόκκινου

Η πιο έντονη εξαίρεση στις neutral χρωματικές τάσεις για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων το 2023, το Mangenta είναι το χρώμα που η Pantone προτείνει ως  χρώμα της χρονιάς. 

Βαθύ ρουμπινί αλλά και με αρκετό ροζ, μια πολύ ζεστή απόχρωση ιδανική για εντυπωσιακούς μοντέρνους συνδυασμούς κυρίως σε υφασμάτινα στοιχεία μαζί με μαύρο και γκρι. 

Πορτοκαλί και Τερακότα

Μια ακόμη  εκτενής γκάμα φυσικών ζεστών αποχρώσεων, από το φωτεινό πορτοκαλί έως το βαθύ καφέ της τερακότα. 

Ανάλογα με το διακοσμητικό στυλ του χώρου και τις υπόλοιπες αποχρώσεις τα συγκεκριμένα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε τοίχους όσο και σε υφασμάτινα στοιχεία ή διακοσμητικά αντικείμενα και δημιουργούν πολύ ιδιαίτερα σύνολα συνδυασμένα με λευκό, μπεζ, μαύρο και αποχρώσεις φυσικού ξύλου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ