2023-01-20 09:45:28
Φωτογραφία για WEBINAR ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ «ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΙΝΟΕΙΔΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ»

 Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 @ 11.00 - 14.00

Σύνδεσμος εγγραφής / φόρμα συμμετοχής: https://bit.ly/kannabiowebinarpharmacologists

Η KANNABIOΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με την «Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή - ΕΙΕΚ» διοργανώνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριογια φαρμακοποιούςσχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή που εισέρχονται σταδιακά στον χώρο του φαρμακείου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση, Αναισθησιολόγος- Πρόεδρος της ΕΙΕΚ, και ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης.

Η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάσηθα ξεκαθαρίσει τι ορίζεται ως φαρμακευτική κάνναβη και τι ως σκεύασμα OTCμε κανναβινοειδή, θα αναφερθεί στις ενδείξεις για τα κύρια ελάσσονα κανναβινοειδή CBG/CBD/CBN, ενώ θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο μηχανισμό δράσης της Κανναβιδιόλης (CBD)

. Ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκηςθα αναφερθεί στις πιο συνήθεις μορφές και τρόπους λήψης των κανναβινοειδών, στις κύριες αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις με άλλα φάρμακα, αλλά και συμβουλές- οδηγίες ορθής χρήσης, ενώ θα τεκμηριώσει γιατί πρέπει να φέρουν οι φαρμακοποιοί σκευάσματα με κανναβινοειδή στα φαρμακεία τους.

Ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, φαρμακοποιός, ο πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος θα συντονίσει το σεμινάριο, και θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τις πρωτοβουλίες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ που στοχεύουν στην συνεργασία με φαρμακοποιούς και ιατρούς για τη χορήγηση ελαίων CBD-CBG.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοίνα συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται η προεγγραφήσε αυτό τον σύνδεσμο: https://bit.ly/kannabiowebinarpharmacologists

Για επικοινωνία: Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, [email protected] / 2421064309 / 6977705226.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές:

Η Χρυσούλα Καραναστάση, είναι Αναισθησιολόγος (DEAA), πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Υπεύθυνη του Κέντρου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Από το 2018 ασχολείται ενεργά με την φαρμακευτική κάνναβη και είναι πρόεδρος της νεοσύστατης «Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας για τα Κανναβινοειδή - ΕΙΕΚ», ενώ ήταν μέλος της ειδικής επιτροπής του ΕΟΦ για τη σύνταξη του "φύλλου οδηγιών χρήσης για τα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που περιέχουν THC>0.2%". Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗΣΥΑ), της οποίας έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ επί σειρά ετών, ενώ από το 2016 είναι μέλος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Ο Ηλίας Γραμματικάκης σπούδασε φαρμακευτική στην Αγγλία από όπου και ξεκίνησε το ενδιαφέρον του για τα φυτικά σκευάσματα. Από το 2016 ασχολείται ενεργά με την θεραπευτική χρήση της κάνναβης, έχοντας παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια από διάφορα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια, συμμετέχοντας σε συνέδρια, καθώς και συμβουλεύοντας πολλούς ασθενείς για την ορθή χρήση της κάνναβης, μέσω του δικού του φαρμακείου.

Η KANNABIOείναι πρωτοπόρος, από το 2016, παραγωγός βιολογικής κάνναβης με έδρα τον Βόλο. Είναι ένας καθετοποιημένος παραγωγικός συνεταιρισμός, που στοχεύει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων ελληνικής βιολογικής κάνναβης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσα από την πλήρη αξιοποίηση του φυτού.


farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ