2023-01-21 00:21:48
Φωτογραφία για Ψευτογιατρός: Η καταγγελία από το 2016 και το σπίτι «φρούριο» στα Καλύβια.  Έλεγε πως ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ράφα Ναδάλ!
Καταγγελίες ακόμα και από το μακρινό 2002 εξετάζονται τώρα, για τη νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» που ήρθε στο φως με θύματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Χίο και μαρτυρίες που συγκλονίζουν.

Κάποιοι από τους ανθρώπους που «είδαν» ελπίδα μέσα από τη φαρμακευτική αγωγή και τις υποσχέσεις του 66χρονου, δυστυχώς δε βρίσκονται πια στη ζωή.

Ο ίδιος δήλωνε νευρολόγος και φυσίατρος, έταζε θαυματουργές θεραπείες με φιαλίδια που περιείχαν δήθεν βλαστοκύτταρα. Μαζί του και ο Γερμανός συνεργός του, είχε βγάλει ΑΦΜ στην Ελλάδα και φέρεται να προσέφερε υπηρεσίες στο γραφείο του 66χρονου.

Η δράση του ξεκίνησε, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της αστυνομίας, το 2009 και διήρκησε μέχρι το Νοέμβριο του 2020.

Ο ψευτογιατρός φέρεται να ταξίδευε με τους ασθενείς στη Γερμανία, όπου συναντούσαν τον 72χρονο Γερμανό που συστηνόταν ως γενετιστής. Αφού έπαιρναν την έγκρισή του οι ασθενείς επέστρεφαν στην Ελλάδα και ξεκινούσαν τη δήθεν θεραπεία.


Τα περιοριστικά μέτρα, το κλείσιμο του «ιατρείου» και η δουλειά στο σπίτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η πρώτη καταγγελία για απάτη έγινε το 2016 στην Αθήνα. Το 2019 για την υπόθεση αυτή του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. Έκλεισε το «ιατρείο» του και εκτιμάται ότι συνέχισε την δράση του στο σπίτι του έως τα τέλη του 2022.

Σε σπίτια και σε κλινικές κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων φιαλίδια με σκευάσματα, καμίας φαρμακευτικής χρήσης και φάκελοι με ονόματα ασθενών με ιατρικές γνωματεύσεις.

Με αυτά και με αυτά, ο «ψευτογιατρός» φέρεται να έκανε περιουσία, «επενδύοντας» στα ανυποψίαστα θύματα. Το σπίτι «φρούριο» στα Καλύβια, το οποίο το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιούσε σαν «ιατρείο» είναι ενδεικτικό της οικονομικής άνεσης που είχε. Πίσω από τους ψηλούς τοίχους «κλείνεται» μια έκταση σχεδόν ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου.

Ο χώρος, θυμίζει έντονα το σπίτι του άλλου «ψευτογιατρού», του Dr Κοντού που τελικά μπήκε φυλακή για 7 ανθρωποκτονίες και 6 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Και στα δύο υπάρχουν ψηλοί μαντρότοιχοι και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο ψευτογιατροί δεν ήθελαν κανένας να βλέπει τι γίνεται μέσα στα σπίτια τους, αλλά και να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος τα πλησιάζει.

Παράλληλα τα δύο ακίνητα είναι σε κοντινή απόσταση και σε αραιοκατοικημένες περιοχές. Ο dr Kontos έμενε στην Αγία Μαρίνα, ενώ ο 66χρονος «θεραπευτής» της σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Καλύβια Αττικής.

Καταγγελίες που εξοργίζουν

«Πριν 6, 7 χρόνια πήραμε μια αλοιφή γιατί είχαμε κάτι πόνους στη μέση. Τη μία φορά την πήραμε 25€ και την άλλη παρήγγειλα, ακόμα ζούσε η αδελφή μου. Την επόμενη φορά μου την δίνανε 100», δήλωσε γειτόνισσα του ψευτογιατρού.

«Όταν του ζήτησα τα χρήματα μου πίσω, με απείλησαν οι άνθρωποι που τον προστάτευαν» είπε μιλώντας στο newsit.gr ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού. Και οι καταγγελίες δεν τελειώνουν.

Ο 66χρονος μάλιστα, έλεγε στα θύματά του ότι διάσημα πρόσωπα από το διεθνές καλλιτεχνικό, πολιτικό και αθλητικό στερέωμα δήθεν χρησιμοποίησαν την προτεινόμενη θεραπεία για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι εξαπατήθηκαν ενώ 5 πέθαναν.

Έλεγε πως ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ράφα Ναδάλ!

Σύμφωνα δε με το MEGA, μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των δύο απατεώνων για να δελεάσει τους πελάτες του ήταν αυτό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, της Άννας Βίσση, Λευτέρη Πανταζή, αλλά και σπουδαίων αθλητών, όπως οι διεθνούς φήμης τενίστες, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ!

Ακόμα και εστεμμένοι, ήταν ανάμεσα στους δήθεν διάσημους πελάτες του ψευτογιατρού, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους, προσέλκυε ασθενείς με σκοπό το κέρδος.

«Έλεγε ότι ήταν προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Δεν τον γνωρίζαμε απόλυτα, αλλά φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν καλά παρότι μεγάλος σε ηλικία».

«Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν»

Ο ίδιος ο 66χρονος προσπάθησε να αποφύγει τη δίωξη το 2021 λέγοντας ότι «δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν. Απευθύνθηκαν σε μένα και ήθελα να τους βοηθήσω».

Το κακό βέβαια ήταν, ότι τα θύματά του διέκοπταν την κανονική θεραπεία τους με αποτέλεσμα η υγεία τους να επιδεινωθεί ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι η διακοπή αυτή συνέδραμε στο να επισπευσθεί η επέλευση του θανάτου του ασθενούς.

Στην πραγματικότητα οι ενέσεις που έκαναν τα θύματα δεν ήταν τίποτα άλλο από αμινοξέα «που δεν κάνουν ούτε καλό ούτε κακό», ενώ οι υποτιθέμενες ενέσεις βλαστοκυττάρων φαίνεται πως ήταν αμπούλες γλυκόζης σύμφωνα με την Αστυνομία!

Ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των παθόντων, τα φιαλίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ το καθένα, ενώ οι ενέσεις με τα δήθεν βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ, ανά δόση!

Εναντίον του ψευτογιατρού που είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και πατέρας τριών παιδιών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και κατά συρροή. Ακόμα δεν έχει συλληφθεί αν και αυτό, είναι κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τον Γερμανό, φερόμενο ως συνεργό του.

Το συνολικό ποσό που φέρονται να αποκόμισαν, ανέρχεται σε 900.000 ευρώ.

με πληροφορίες από: mega, open, newsit, ethnos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ