2023-01-29 13:05:05
Φωτογραφία για Η δημοτική αρχή θα υπερασπιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει, τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, για να μην μετατραπεί το παράκτιο μέτωπο του Δήμου μας σε ένα απέραντο ιχθυοτροφείο.
Τελικά η Ελληνική Πολιτεία, προχώρησε με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, στην θεσμοθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, αγνοώντας τις στοιχειοθετημένες θέσεις του Δήμου Ξηρομέρου και της Δημοτικής Αρχής, για εξαίρεση από αυτό το σχεδιασμό, του παράκτιου μετώπου από Αστακό μέχρι Μύτικα και την Νήσο Κάλαμο, όπως αυτή η θέση διατυπώθηκε καθαρά με την απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.. Αγνοήθηκε η αρνητική θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι ενστάσεις του ΤΕΕ Αιτ/νίας, οι αρνητικές θέσεις της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων, των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών συλλόγων και των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων τους, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, που ζητούσαν κάτι πολύ απλό και συγκεκριμένο, να αφεθεί το παράκτιο κομμάτι εκτός του συγκεκριμένου σχεδιασμού της Π.Ο.Α.Υ, γιατί αυτό το κομμάτι είναι η ανάσα του τόπου μας και χωρίς ανάσα δεν υπάρχει ζωή.


Ας πούμε όμως τις αλήθειες, γιατί η υποκρισία εκ μέρους κάποιων περισσεύει:

Γεγονός 1: Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), κρύφτηκε από την κοινωνία του Ξηρομέρου, με ευθύνη του πρώην Δημάρχου και των στελεχών της πρώην δημοτικής αρχής.

Γεγονός 2: Γνωστοποιήθηκε στη παρούσα δημοτική αρχή και στους πολίτες Καλοκαίρι του 2020, ότι εκκρεμεί μία απόφαση του ΚΕΣΥΧΩΘΑ για να πάρει ΠΔ η ΠΟΑΥ, όταν ήταν τελειωμένη υπόθεση και από την νυν Δημοτική Αρχή ξεκίνησε ο αγώνας για να ματαιωθεί αυτός ο λαθεμένος σχεδιασμός. Παρόλο, που το θέμα όδευε στο τέλος του, η παρούσα δημοτική αρχή είχε το πολιτικό θάρρος και ανάστημα να διεκδικήσει το δίκαιο.

Γεγονός και βεβαιότητα 3: Αν είχε επανεκλεγεί η προηγούμενη δημοτική αρχή το 2019, δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση, όπως δεν υπήρξε τα πέντε χρόνια της θητείας της για το αιολικό πάρκο που κατασκευάστηκε επί των ημερών της πίσω από το Πλατυγιάλι, κι ας φωνάζει τώρα υποκριτικά για τα νέα πάρκα που έρχονται για διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γεγονός 4: Όλοι, όσοι τουλάχιστον ασχολήθηκαν με το ζήτημα, γνώριζαν ότι ήταν αδύνατον να αλλάξουν γνώμη οι ιχθυοκαλλιεργητές (ήταν όλα τελειωμένα), κάτι που το δήλωσαν ξεκάθαρα στη συνάντηση στο Δημαρχείο παρουσία δεκάδων πολιτών.

Γεγονός 5: Όσες φορές ήρθε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την εξυπηρέτηση του δικαίου αγώνα μας, στελέχη της αντιπολίτευσης ψήφιζαν αντίθετα ή απουσίαζαν επιδεικτικά.

Γεγονός 6: Σε ότι ζητήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα, η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε αμέσως. Δημοτική Αρχή και Επιτροπή Αγώνα πάντα είχαν συντονισμένη και κοινή πορεία.

Γεγονός 7: Από την Επιτροπή Αγώνα βγήκε δελτίο τύπου, το οποίο δεν είχε γνωστοποιηθεί στο Δήμαρχο όπως είχε υποχρέωση, κάτι που οδήγησε το Δήμαρχο στην παραίτηση από επικεφαλής της Επιτροπής, όχι όμως σε παραίτηση από την Επιτροπή Αγώνα, στην οποία συμμετέχει διαρκώς, εξυπηρετώντας πάντα την Επιτροπή σε ότι του ζητηθεί από την πλευρά του Δήμου. Δεν είναι κακό να τρως ξύλο όταν αγωνίζεσαι για τα δίκαια του τόπου, το κακό είναι τρως ξύλο χωρίς να ξέρεις το λόγο.

Γεγονός 8: Η δημοτική αρχή συναντήθηκε θεσμικά με βουλευτές, υπουργούς και κόμματα, διατρανώνοντας την αντίθεσή της στον λανθασμένο σχεδιασμό της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ. Με απόλυτο σεβασμό στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και φυσικά των εργαζομένων, προσπάθησε και προσπαθεί να ανατρέψει μια ειλημμένη απόφαση.

Γεγονός 9: Το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μια απέλπιδα προσπάθεια, με σαφή στόχο το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Συνωθούνται ο καθένας για τους λόγους του αγωνιστές, κονδυλοφόροι, όψιμοι αγωνιστές, πρώην άφαντοι, επαμφοτερίζοντες, συνομιλητές των ιχθυοκαλλιεργητών, υπερασπιστές των ιχθυοκαλλιεργητών. Μόνο οι ίδιοι οι ιχθυοκαλλιεργητές δε εμφανίστηκαν να μας πουν ότι λυπούνται που ο Δήμαρχος δεν τους πολέμησε αποτελεσματικά, με στόχο το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή. Όλοι δε αυτοί συνομιλούν μεταξύ τους και μαγειρεύουν σενάρια εκλογικά. Τόσο πολύ τους ενδιαφέρει η καταστροφή του τόπου που θα προκύψει αν εφαρμοστεί το Προεδρικό Διάταγμα, που δεν διστάζουν να εμπλέξουν το καταστροφικό αυτό σενάριο στα σχέδια τους, για να πετύχουν την παλινόρθωση τους στη εξουσία.

Γεγονός 10: Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, παρουσίασε ακριβέστατα νούμερα με τις στρεμματικές μειώσεις στην ΠΟΑΥ, που έγιναν με την αναθεώρηση της μελέτης και στο ΚΕΣΥΧΩΘΑ, χωρίς καμία θριαμβολογία και τονίζοντας με ρητή αναφορά: «ότι αυτό δεν μας ικανοποιεί και δεν είναι αυτό που θέλουμε». Την ρητή αυτή αναφορά του Δημάρχου, την έφαγε η μονταζιέρα και κάποιοι εφεύραν με το μυαλό τους θριαμβολογίες. Απόδειξη το βίντεο της συνεδρίασης το Δημοτικού Συμβουλίου, που ευτυχώς η παρούσα Δημοτική Αρχή φρόντισε τα Δημοτικά Συμβούλια να μεταδίδονται ζωντανά και να τα παρακολουθούν οι δημότες, για να καταρρίπτονται τα ψέματα διάφορων όψιμων κονδυλοφόρων.

Γεγονός 11 και βεβαιότητα (τελευταίο): Η Δημοτική αρχή θα πράξει ότι είναι δυνατόν, ώστε να μην εφαρμοστεί το Προεδρικό Διάταγμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ