2023-01-30 09:29:29
Φωτογραφία για Τα Retro έπιπλα είναι πάντα μόδα
Ιδιαίτερα δημοφιλή και σύγχρονα διακοσμητικά στυλ όπως το Σκανδιναβικό, το Boho αλλά και αρκετές εκδοχές του minimal ύφους αγαπούν ιδιαίτερα τα Retrο έπιπλα, έτσι τα έπιπλα αυτά συνυπάρχουν σε πολλές από τις σύγχρονες τάσεις στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 

Το Retro αναφέρεται στις διακοσμητικές τάσεις των δεκαετιών  50' - 60' - 70' και σχεδόν ταυτίζεται αισθητικά  με το κίνημα Mid-century modern που επηρέασε διακόσμηση, αρχιτεκτονική, μόδα και τέχνη από το 1945 έως το 1969.

Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει τα έπιπλα σε Retro ύφος προσφιλή είναι το γεγονός ότι σε καταστήματα και e-shops παλιών - μεταχειρισμένων επίπλων διατίθεται μεγάλος αριθμός κομματιών αυτής της αισθητικής, εισαγόμενα κυρίως από την Βόρεια Ευρώπη και την Αμερική. 

Στα τυπικά χαρακτηριστικά των Retro επίπλων ότι πρόκειται κατά βάση για έπιπλα από ανοιχτόχρωμο, λεπτό και όχι απαραίτητα ιδιαίτερα ποιοτικό ξύλο, εξάλλου πολύ συχνά σε μέρη επίπλων εκείνης της εποχής χρησιμοποιείται φορμάϊκα ή άλλα όχι φυσικά υλικά.


Τα νερά του ξύλου συνήθως είναι εμφανή, τα πόμολα και πρόσθετα στοιχεία είναι εσωματωμένα και επίσης ξύλινα και όχι μεταλλικά, ενώ από τα πιο τυπικά στοιχεία των ρετρό επίπλων τα σχετικά ψηλά και λεπτά πόδια. 

Μπουφέδες, ντουλάπια, μικρές και μεγαλύτερες βιτρίνες, βηθητικά τραπεζάκια αλλά και οι τετράγωνες πολυθρόνες με τον εμφανή ξύλινο σκελετό και ύφασμα μόνο στο κάθισμα είναι τα πιο κλασικά Retro έπιπλα  που με τους κατάλληλους συνδυασμούς με τα υπόλοιπα στοιχεία ενός χώρου μπορούν εύκολα να βρουν την θέση τους στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου σπιτιού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ