2023-02-12 12:01:38
Φωτογραφία για Μη εφαρμογή  του Καταστατικού του Κέντρου Μέριμνας.  Υπάρχει Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι με πολιτικό θάρρος και πολιτικό ανάστημα ;

 



  ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τη σύσταση του μέχρι σήμερα.

Είμαι στη διάθεση κάθε Διοικητικής Αρχής, κάθε Ελεγκτικής Αρχής και κάθε Εισαγγελικής Αρχής. 

 



Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης

                                                                                                                                                12/02/2023

.......

 (Προδημοσίευση από το δεύτερο τόμο του έργου μου, το οποίο σύντομα κυκλοφορεί.

Περιέχει αλήθειες με αδιάσειστα στοιχεία, οι οποίες θα κάνουν πολλούς να ανησυχούν σε

πολλά επίπεδα. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ).         

 Το Κέντρο  Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  διοικείται από επταμελές  Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο κ Αποστολάκης  Παντελής από 01-09-2014  μέχρι σήμερα. Συνεπώς, νομίζω ότι θα πρέπει να γνωρίζει άριστα το νομικό πλαίσιο των Ο.Τ.Α. Το πρώτο που όφειλε να εφαρμόζει είναι το καταστατικό του Κέντρου Μέριμνας. Το εφαρμόζει; Για να δούμε.

Βεβαίως το καταστατικό όφειλαν να το γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Το καταστατικό που όφειλαν να γνωρίζουν είναι και όλα τα μέλη του ΔΣ διαχρονικά. 

Άπαντες οι ανωτέρω όφειλαν να παίρνουνε αποφάσεις σύμφωνα με το καταστατικό.  Πήραν πάντα τέτοιες αποφάσεις; Για να δούμε.

Στη διαύγεια  με ΑΔΑ  7ΨΖ5ΟΛΧΖ-4ΓΨ ,  υπάρχει με αριθ πρωτ 844 και ημερομηνία  18/12/2014  απόφαση  από το πρακτικό της αριθ 23/2014  κατεπείγουσας συνεδρίασης του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας  ( ΠΡΑΚΤΙΚΟ   106/2014) . Απόσπασμα  σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

2014 απόφασης του Δ.Σ.»

 Ο Πρόεδρος εξέθεσε τους λόγους της κατεπείγουσας συνεδρίασης στα παρόντα μέλη του Δ.Σ. τα οποία αποφάνθηκαν ομόφωνα θετικά και ενέκριναν το κατεπείγον της συνεδρίασης. Ύστερα ο Πρόεδρος εισερχόμενος στο 1 ο θέμα αυτής της κατεπείγουσας συνεδρίασης, έθεσε στο Δ.Σ. το θέμα της ανάκλησης της υπ’ αρίθμ. 88/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. περί’ «Ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος οικ. Έτους 2015» ,διότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού του Ν.Π.Δ.Δ. δεν έχουμε αρμοδιότητες κατασκευής έργων καθώς επίσης και με δεδομένο ότι δεν διαθέτουμε τεχνική υπηρεσία και γι’ αυτό προβαίνουμε στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος το οποίο έχουμε συντάξει όπως αυτό έχει ψηφιστεί στην προαναφερόμενη απόφαση.

Για το λόγο αυτό θα συντάξουμε νέο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο θα επικεντρώνεται στην συντήρηση των υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων τα οποία είναι αρμοδιότητα του Ν.Π.Δ.Δ. (Δ.Π.Σ., γήπεδα, δημοτική βιβλιοθήκη, ΔΑΚ, πολιτιστικά-πνευματικά κέντρα).

 Ο Πρόεδρος καλεί το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.

Το Δ.Σ. αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και μετά από συζήτηση Ομόφωνα Αποφασίζει

Ανακαλούμε την υπ’ αρίθμ. 88/2014 απόφαση Δ.Σ. για τους λόγους που αναφέρονται στη εισήγηση του Προέδρου και θα επανέλθουμε εκ νέου με νέα απόφαση για την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος οικ. Έτους 2015.

 Η Απόφαση αυτή έλαβε τον αύξοντα αριθμό 106/2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ.

Με λίγα λόγια  το Κέντρο Μέριμνας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ να κατασκευάσει  κανένα έργο.  Στην αρμοδιότητα του είναι η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών .   Βεβαίως οι πάντες γνωρίζουμε τη τεράστια διαφορά μεταξύ   κατασκευής και συντήρησης έργου.

Καλώ τους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων ,  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ,οι οποίες τους αναλογούνε.Υπάρχει πολιτικό ανάστημα και πολιτικό θάρρος;

 

 

                                           Αγαπητοί Συνδημότες

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης τα γνωρίζει όλα αυτά. Οφείλει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης να ζητήσει τη παραίτηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μέριμνας.   Υπάρχει πολιτικό ανάστημα και πολιτικό θάρρος;

Τρείς φορές μέσα στο  γραφείο του Αναπληρωτή Δημάρχου και επαγγελματικά Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ Βίτσα , ο οποίος ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου έχει την πολιτική ευθύνη της διαχείρισης και του τελευταίου ευρώ σε όλο το Δήμο,  να πάει στο Κέντρο Μέριμνας να πληροφορηθεί για τις δαπάνες. Τι έκανε δεν γνωρίζω.

Είναι βέβαιο ότι από το Κέντρο Μέριμνας από την 01-09-2014 και μετά  έγιναν κατασκευές , οι οποίες ονομάστηκαν συντηρήσεις. Ζητείται  επώνυμη διάψευση.

Δυστυχώς ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών των ΟΤΑ καταργήθηκε. Υπάρχει όμως ο καταστατικός έλεγχος.  Να είναι σίγουροι κάποιοι ότι στα χέρια της συντεταγμένης πολιτείας υπάρχουνε τα ανωτέρω ασφαλώς τεκμηριωμένα.  Για αυτό να μην είναι βιαστικοί και να σκέφτονται πριν ομιλούνε και γράφουνε. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

                            Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

1)Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης  πρότεινε και η Δημοτική Αρχή εξέλεξαν το Δημοτικό Σύμβουλο κ Παντελή Αποστολάκη Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.   Τα συμπεράσματα δικά σας.

2) Αντιπρόεδρε του Κέντρου Μέριμνας κ Καούρα η παραίτηση σας είναι μονόδρομος.  Γνώριζα τι έγινε όταν σας κάλεσα δημοσίως να παραιτηθείτε. Ούτε τη στοιχειώδη περιέργεια  δείξατε να ενημερωθείτε από εμένα.  Γιατί άραγε;

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ