2023-02-13 07:19:07
Φωτογραφία για Ζωγραφική σε τοίχους εξωτερικών χώρων
Η ζωγραφική σε εξωτερικές τοιχοποιίες έχει μια ιστορία τόσο παλιά όσο και η ίδια η τέχνη της Ζωγραφικής, αφού δείγματα  τοιχογραφιών όχι μόνο εσωτερικού αλλά και εξωτερικού διάκοσμου, με ποικίλης θεματολογίας ζωγραφικές παραστάσεις, συναντώνται σε κτίσματα όλων των ιστορικών περιόδων. 

Η σύγχρονη μορφή ζωγραφικής που χρησιμοποιεί σαν ...καμβά τοίχους παλιών κτισμάτων, δημόσιων κτιρίων κλπ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως, με πλήθος διάσημων καλλιτεχνών να δραστηριοποιούνται στην δημιουργία murals είτε σε μια προσπάθεια να ομορφύνει το αστικό τοπίο μεγαλουπόλεων, είτε για να επικοινωνήσουν μέσω των έργων τους κοινωνικά μηνύματα και συμβολισμούς.  

Hole Time, έργο εμπνευσμένο από την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων σε κτίριο της Πάτρας

Καλλιτέχνης: Wild Drawing (WD)

Η συγκεκριμένη μορφή τέχνης έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και στη χώρα μας, τόσο από μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και από οργανωμένες ομάδες όπως για παράδειγμα οι μαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών που κατ΄επανάληψη έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια πόλεων και δήμων να ομορφύνουν και να "ζωντανέψουν" μουντά κτίρια, με την αποτύπωση στις "τυφλές" κυρίως όψεις τους ευφάνταστων έργων, διαφόρων ρευμάτων, με πιο σύνηθες κοινό χαρακτηριστικό την χρήση έντονων χρωμάτων. 


Σχολεία, δημόσια παλιά κτίρια, ερειπωμένα σπίτια και παλιές πολυκατοικίες εντελώς "άχαρης" αρχιτεκτονικής σε μεγαλουπόλεις, είναι αυτά που συνήθως επιλέγονται για τέτοιας μορφής εικαστικές παρεμβάσεις με σκοπό ένα πιο ανθρώπινο και φυσικό αστικό περιβάλλον.

  

Αλλά και σε εντελώς ιδιωτικό επίπεδο, για όποιον τα καταφέρνει στην ζωγραφική, τοίχοι σε κήπους και αυλές μπορούν να μετατραπούν σε έναν ...καμβά ανοιχτό και ελεύθερο στην φαντασία κάθε δημιουργού. 

Τοιχογραφίες αυτής της μορφής σε κήπους, αυλές, μπαλκόνια, ξύλινους φράχτες κλπ, δημιουργούν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα τόσο πιο πετυχημένο όσο πιο πολύ το θέμα εναρμονίζεται με το υπάρχον φυσικό τοπίο  και στοιχεία - αντικείμενα που αυτό περιλαμβάνει, δημιουργώντας ένα σύνολο που συχνά δύσκολα ξεχωρίζει κανείς ποια είναι αυτά που έχουν αποτυπωθεί με πινέλο.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ