2023-02-16 07:38:27
Φωτογραφία για Θ. Καββαδάς, ΝΔκράτης βουλευτής στη Λευκάδα: Ένας αμετανόητος παραμυθατζής!



Με περισσό θράσος ο κ. Θ. Καββαδάς επανέρχεται με ανακοίνωσή του, θριαμβολογώντας ξανά για «λύση» στο πρόβλημα που δημιούργησε με την πολιτική επιλογή της η Ν.Δ.!.. Αδυνατώντας να τον παρακολουθήσουμε στον κατήφορό του, απλά θα ενημερώσουμε τους πολίτες σχετικά με τα νέα κατορθώματα του ίδιου και της κυβέρνησης που στηρίζει, της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σχετικά λοιπόν με τη νέα εγκύκλιο που αναφέρει ο κ. βουλευτής:

⦁ Ο νόμος (άρθρο 152 Ν. 4819/2021) ΔΕΝ άλλαξε! 

Και ο νόμος αυτός λέει ότι στα Ιόνια Νησιά το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα όταν συνυπάρχουν και οι ΔΥΟ παρακάτω προϋποθέσεις: 

α) Το Δημόσιο δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας.  

β) Οι Ιδιώτες ή ο Δήμος έχουν συμβόλαια συνταγμένα μέχρι το 2001.

Άρα με βάση το Νόμο –που δεν μπορεί φυσικά να τον αλλάξει μία εγκύκλιος– παραμένει το ουσιαστικό πρόβλημα αφού δεν καλύπτεται η χρησικτησία που είναι νόμιμος τίτλος και δεν συντάσσεται με συμβόλαιο. 

Επομένως και σύμφωνα με το Νόμο που δεν άλλαξε, ακόμη κι αν το Δημόσιο δεν έχει τίτλο, θα πρέπει και ο ΙΔΙΩΤΗΣ ή ο ΔΗΜΟΣ να έχουν τίτλο με συμβόλαιο μέχρι το 2001. Αν δεν έχουν συμβόλαιο μέχρι τότε αλλά έχουν ως τίτλο την χρησικτησία ή συμβόλαιο μετά το 2001 ΔΕΝ καλύπτονται!  

Επί πλέον δε δίνεται λύση στο πρόβλημα του χαρακτηρισμού ως δασικών (ΔΔ ΚΑΙ ΑΔ) τα οποία φαίνονται στις αεροφωτογραφίες 1945 και 1960 ότι ήταν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

⦁ Ο Δασάρχης Λευκάδας απομακρύνθηκε γιατί προσπαθούν να του χρεώσουν τη δήλωση που έκανε στο Κτηματολόγιο ως προσωπική πρωτοβουλία, ενώ πριν μας έλεγαν ότι αν δεν υποβάλει τη δήλωση θα τελέσει το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος, διότι είχε κυβερνητική εντολή (Υπουργείο ΥΠΕΝ) με την προηγούμενη εγκύκλιο να την υποβάλει.

⦁ Ο κ. Θ. Καββαδάς αναρωτήθηκε «γιατί ο Δασάρχης έκανε τώρα τη δήλωση και δεν την έκανε πριν». Ο Δασάρχης απάντησε ότι την υπέβαλε όταν ολοκληρώθηκε ο δασικός χάρτης, οπότε ήταν σε θέση να γνωρίζει τις δασικές εκτάσεις. 

⦁ Ότι η εγκύκλιος δεν μπορεί να αλλάξει το Νόμο, ο οποίος φυσικά υπερτερεί της εγκυκλίου, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για τον ίδιο Νόμο (άρθρο 152 του Ν.4819/2021) εξέδωσαν δυο διαφορετικές εγκυκλίους!

⦁ Η καθαίρεση και η δυσμενής–εξοντωτική μετάθεση του Δασάρχη μάς ξαναγυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε μαύρες εποχές. Τότε που οι πολιτικοί πρόγονοι του κ. βουλευτή Θ. Καββαδά προσπαθούσαν με διώξεις και όχι μόνο, να συνετίσουν ή να τιμωρήσουν όσους δημόσιους λειτουργούς δεν εξυπηρετούσαν τις πολιτικές ορέξεις τους και δεν συμμορφώνονταν στις υποδείξεις τους. Σήμερα αυτό επανέρχεται μάλλον ως αποτέλεσμα της «αριστείας» που τους διακρίνει. Εξάλλου στη Λευκάδα έχουν αποκτήσει σχετική …εμπειρία!

⦁ Προκειμένου να τιμωρήσουν τον Δασάρχη, επειδή αυτό που τον υποχρέωσαν να πράξει σε βάρος Ιδιωτών και Αυτοδιοίκησης τους δημιούργησε πρόβλημα, τον μετέθεσαν στην Κυπαρισσία ως υπεράριθμο –ήδη υπηρετούν 2 δασολόγοι γεωτεχνικοί Π.Ε.– και άφησαν το Δασαρχείο Λευκάδας χωρίς κανέναν Π.Ε. δασολόγο γεωτεχνικό, από τους 3 που προβλέπονται! 

Σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα και τη νομιμότητα αυτής της αήθους και πρωτοφανούς ενέργειας, έχουν ήδη ανοίξει τα στόματα στην Γενική Γραμματεία Δασών.

Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι όχι μόνο δεν λύνουν –δεν θέλουν να λύσουν– το πρόβλημα αλλά αντίθετα προσπαθούν να εξαπατήσουν την κοινωνία μπροστά στις εκλογές. Τους τρόμαξε η αντίδραση αλλά παραμένουν αμετανόητοι.

Γιατί είναι φανερό ότι όσο δεν αλλάζει το Άρθρο 152 του Ν. 4819/2021, που στήριξε–ψήφισε και ο κ. Θ. Καββαδάς, δεν μπορεί να υπάρξει λύση!



Λευκάδα, 15/2/2023

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ