2023-02-16 06:57:42
Φωτογραφία για Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου: Διάλεξη αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.
Ο σιδηρόδρομος βρέθηκε διαχρονικά στο σταυροδρόμι της ιστορίας , της τεχνολογίας, της οικονομίας και του πολιτισμού. Τη Δευτέρα ξεκινάμε ένα όμορφο μικρό ταξίδι με μια διάλεξη του κ. Σπύρου Φασούλα, αφιερωμένη στον σιδηρόδρομο. Επιθυμία μας να ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες, ιδιαίτερα για τη σχέση του σιδηροδρόμου με τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι είναι και δική σας επιθυμία.

Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 7:00 μμ, ΚΟΔΡΟΥ 24

Νάση Σιαφάκα

μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΕΠΑΔΗΧ

ΥΓ. Σας παρακαλώ να προωθήσετε την πρόσκληση και στους δικούς σας φίλους

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Χαλανδρίου – Ξεκινά ο 2ος κύκλος διαλέξεων

Με μια διάλεξη αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα ανοίγει ο κύκλος των διαλέξεων, για το Β’ τρίμηνο του έτους ’22 –’23, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Χαλανδρίου.


Με αφετηρία τα «Σίδερα Χαλανδρίου», ο κ. Σπύρος Φασούλας, δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. της «Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας» και ιδρυτικό μέλος του

«Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου» θα μιλήσει στους παριστάμενους/ες για το σιδηρόδρομο ως κορυφαίο επίτευγμα της βιομηχανικής επανάστασης αλλά και ως καταλύτη για τον κοινωνικοοικονομικό μετασχηματισμό των κοινωνιών, από τον 19ο αιώνα και μετά.

Περαιτέρω, θα αναπτυχθεί ο ρόλος τού σιδηροδρόμου στη σύγχρονη εποχή, η αναγκαιότητά του και ο λόγος που οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς πρωτοστάτησαν διαχρονικά στους κοινωνικούς αγώνες και την Αντίσταση, κατά τον τελευταίο πόλεμο. Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στην ελληνική εμπειρία και το τρένο του Λαυρίου.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00

7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου (Κόδρου 24)

Θυμίζουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2022, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλανδρίου έχει διευρύνει τη λειτουργία του με σειρά διαλέξεων, κύκλους μαθημάτων και ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες κατανέμονται σε τρία τρίμηνα.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ