2023-02-16 07:04:12
Φωτογραφία για Μονή Κατερινούς: Άγνωστοι αφαίρεσαν τα τάματα από την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας



Την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το βράδυ άγνωστοι εισήλθαν στον αύλειο χώρο της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Κατερινούς στην Γαβαλού Μακρυνείας..... και παραβιάζοντας την πόρτα του καθολικού της μονής έσπασαν το τζάμι της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Κατερινούς και αφαίρεσαν τα τάματα που πιστοί είχαν αφιερώσει για τους δικούς τους λόγους στην Παναγία.

10 χρυσοί σταυροί, πάνω από 25 δαχτυλίδια καθώς και δύο αρχιερατικά εγκόλπια είναι κάποια από τα τάματα τα οποία αφαιρέθηκαν από την εικόνα.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τις μοναχές της μονής το πρωί της Πέμπτης κατά την πρωινή ακολουθία όπου και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Αξιοπερίεργο είναι ότι τα σκυλιά της Μονής δεν αντέδρασαν.

Πιθανότατα να τους είχαν ρήξει κάποιο υπνωτικό σπρέι.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια μετά την κλοπή που είχε γίνει στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μεσολόγγι ο μακαριστός πλέον μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρός Κοσμάς είχε δώσει την εντολή η πλειονότητα των ταμάτων να μεταφερθούν από τις μονές και τους ναούς σε ασφαλές μέρος.


Οπότε στην πλειοψηφία τους προστατεύθηκαν.

Τα τάματα τα οποία αφαιρέθηκαν ήταν της τελευταίας δεκαετίας Άγνωστο βέβαια παραμένει έως τώρα ο αριθμός των δραστών και η ακριβής ώρα που έπραξαν την ιερόσυλη πράξη τους.

Την προανάκριση την έχει αναλάβει το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αιτωλικού στο οποίο ανήκει διοικητικά ο Αστυνομικός Σταθμός Γαβαλούς.

Την αστυνομική υπηρεσία Γαβαλούς όπου επόπτευε όλη την περιοχή της Μακρυνείας την είχαν υποβαθμίσει από αστυνομικό τμήμα σε αστυνομικό σταθμό μειώνοντας παράλληλα και τις οργανικές θέσεις πριν λίγα χρόνια με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η αστυνόμευση της περιοχής!!

https://www.romfea.gr/diafora

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ