2023-02-18 08:02:20
Φωτογραφία για Ανοιξιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια
Αν και θεωρούνται ένα υλικό κυρίως για χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές συνθέσεις η αλήθεια είναι πως με κουκουνάρια μπορούν να δημιουργηθούν και πολύ εντυπωσιακές ανοιξιάτικες DIY-Κατασκευές. 

Τα κουκουνάρια είναι από τα πιο καλαίσθητα φυσικά υλικά  για διακοσμητικές κατασκευές ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται στην φυσική τους απόχρωση αλλά βαμμένα σε διάφορα χρώματα.

Μπορούν να βαφτούν με χρωμα σε σπρέϊ, ακρυλικά ή χρώματα κιμωλίας και η όψη τους προκύπτει το ίδιο εντυπωσιακή τόσο σε παστέλ όσο και σε έντονες αποχρώσεις. 

Στο ίδιο κουκουνάρι μπορούν ασφαλώς και να συνδυαστούν διαφορετικές αποχρώσεις, ενώ πολύ καλαίσθητα λειτουργεί και το πέρασμα, μετά  το βάψιμο, με ένα προστατευτικό διαφανές και ελαφρά γυαλιστικό βερνίκι. 

Ο πιο ξεχωριστός τύπος κατασκευής είναι τα "λουλούδια" από κουκουνάρια, που δημιουργούνται αφου κοπεί ένα μέρος του κουκουναριού και αφαιρεθεί ένας αριθμός από πέταλα έτσι που να αποκτήσουν πιο επίπεδη μορφή. 


Ακολουθεί το βάψιμο και στην συνέχεια τα πολύ ιδιαίτερα αυτά "λουλούδια" μπορούν και σε συνδυασμό με άλλα φυσικά υλικά όπως κλαδάκια, αποξηραμένα φύλλα, βρύα κλπ να χρησιμοποιηθούν για πολλών τύπων κατασκευές και διακοσμητικές συνθέσεις. 

Τα διακοσμητικά στεφάνια είναι από τις εντυπωσιακές τέτοιες κατασκευές, στα οποία μπορούν να συνδυαστούν τόσο ολόκληρα μικρά κουκουνάρια όσο και λουλούδια φτιαγμένα από τμήματα κουκουναριών. 

Ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο βάψιμό τους μπορούν να δμιουργηθούν πολύ ιδιαίτερης αισθητικής στεφάνια, ιδανικά για ανοιξιάτικες αλλά και πασχαλινές διακοσμήσεις εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων. 

Πολύ ιδιαίτερα και τα ..μπουκέτα από κουκουνάρια για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιείται σύρμα ανθδοδετικής, ξύλινα κλαδάκια ή κανονικό λεπτό σύρμα, κολλημένο στην βάση κάθε κουκουναριού με πιστόλι σιλικόνης. 

Συνδυασμένα με φυσικά υλικά τα λουλούδια από κουκουνάρια μπορούν και να κολληθούν, με πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης,  σε ένα κομμάτι ξύλου για την δημιουργία πολύ ξεχωριστών διακοσμητικών τοίχου. 

Στις κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να χολύ ιδιαίτερα και τα ..μπουκέτα από κουκουνάρια για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιείται σύρμα ανθοδετικής, ξύλινα κλαδάκια ή κανονικό λεπτό σύρμα, κολλημένο στην βάση κάθε κουκουναριού με πιστόλι σιλικόνης. 

Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και πάνω στην κεντρική επιφάνεια μιας ξύλινης κορνίζας, βαμμένης σε ταιριαστό με την διακοσμητική  σύνθεση χρώμα. 

Γενικά και σε κάθε τους μορφή πρόκειται τα απλές, δημιουργικές και οικονομικές DIY-Κατασκευές με εξαιρετικό διακοσμητικό αποτέλεσμα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ