2023-02-21 08:33:01
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις και κατασκευές για εξωτερικούς χώρους από καλάμι και λυγαριά
Το καλάμι και η λυγαριά ανήκουν στα πιο δημοφιλή φυσικά υλικά για διαμορφώσεις και κατασκευές εξωτερικού χώρου, που εκτός της λειτουργικότητάς τους διακρίνονται και για την αισθητική τους.  Από πέργκολες, σκίαστρα και περιφράξεις έως τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από ρατάν και μπαμπού αλλά και μικρότερου μεγέθους αντικείμενα, τα στοιχεία από καλάμι ή λυγαριά μπορούν να δημιουργήσουν πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε κήπους, αυλές και μπαλκόνια. 

Το καλάμι και η λυγαριά κατασκευάζονται από τα ευλύγιστα κλαδιά των αντίστοιχων φυτών, ενώ η εξωτερική τους επιφάνεια συχνά έχει υποστεί ειδική επεξεργασία που ενισχύει την αντοχή τους.    



Στην αγορά διατίθενται συνήθως σε έτοιμα  ρολά διαφόρων διαστάσεων, ενώ κυρίως σε καλάμι υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και μεγέθη διατομής, ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθεί, ώστε να είναι όσο πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.  



Πρόκειται για τα πιο κατάλληλα φυσικά υλικά για χρήση σε εξωτερικούς χώρους  διαμορφωμένους σε ρουστίκ, χωριάτικο και Μεσογειακό ύφος και διακρίνονται για την καλαισθησία που προσθέτουν σε κάθε χώρο ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν σε μικρού μεγέθους  αντικείμενα και κατασκευές όπως πχ περιφράξεις παρτεριών - δοχείων φύτευσης, κρεμαστές γλάστρες - καλάθια, κατασκευές στήριξης αναρριχώμενων φυτών κλπ  



Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από καλάμι και λυγαριά αποτελούν επίσης μια κορυφαία επιλογή αισθητικά για χρήση σε κήπους, αυλές και μπαλκόνια με σημαντικό τους πλεονέκτημα και το μικρότερο βάρος τους που τα κάνει πολύ πιο εύχρηστα, σε σχέση με έπιπλα κατασκευασμένα από άλλου τύπου υλικά.   



Αυτό που κυρίως καταπονεί τα αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από καλάμι ή λυγαριά είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία που έχει σαν αποτέλεσμα το υλικό να ξηραίνεται υπερβολικά χάνοντας την ευλυγισία του και έτσι να γίνεται πιο εύθραυστο στο σπάσιμο, κυρίως  από τον αέρα.  



Σε κατασκευές όπως πέργκολες, σκίαστρα, φράχτες κλπ που είναι πλήρως εκτεθειμένες στον ήλιο ειδικά βερνίκια βοηθούν στην προστασία και διατήρηση της εσωτερικής υγρασίας για περισσότερα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως υγροπροστατευτικά για το νερό της βροχής. 



Το γεγονός ότι, ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησής του, το καλάμι μπορεί να επιτρέπει στο φως του ήλιου να διαπερνά μερικώς το σημείο που έχει τοποθετηθεί είναι  ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα που δεν διαθέτουν άλλα συμπαγή υλικά. 

Τα λεπτά ρολά καλαμιού ή λυγαριάς είναι επίσης από τα καταλληλότερα υλικά για χρήση μικρών διαχωριστικών σε εξωτερικούς χώρους  και ιδανικά για τοποθέτηση στα κάγκελα μπαλκονιών έτσι που να εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα του χώρου. 





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1 pinterest.com/soulouposeto

2 pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ