2023-02-24 15:16:22
Φωτογραφία για 30+ Ξεχωριστές ιδέες για ζωγραφική σε μπουκάλια
H ζωγραφική σε μπουκάλια είναι ένας εξαιρετικά δημιουργικός και διασκεδαστικός τρόπος για προσθέσετε μια πολύ ιδιαίτερη πινελιά στην διακόσμηση του σπιτιού. Με ελάχιστα υλικά και αρκετή φαντασία κάθε άχρηστο γυάλινο μπουκάλι μπορεί να μετατραπει σε ένα μικρό ...έργο τέχνης. 

Για ζωγραφική σε μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλοί τύποι χρωμάτων όπως απλά ακρυλικά χρώματα, ειδικά χρώματα για γυαλί, χρώματα περιγράμματος που δημιουργούν ελαφρά 3d όψη ή ακόμη και ανεξίτηλοι μαρκαδόροι. 

Ο πιο απλός τρόπος για να "ζωγραφιστεί" ένα μπουκάλι είναι η δημιουργία στην επιφανειά του ακαθόριστων ή πιο συμμετρικών γεωμετρικών σχημάτων. 

Αυτό μπορεί να γίνει είτε απευθείας πάνω σε έγχρωμα μπουκάλια ή αφού πριν ένα διαφανές μπουκάλι βαφτεί ολόκληρο με το χρώμα "φόντου" που θα επιλέξετε. 

Με την χρήση αυτοκόλλητης προστατευτικής ταινίας, ώστε η επιφάνεια του μπουκαλιού να χωριστεί σε τμήματα που στην συνέχεια βάφονται με διαφορετικής απόχρωσης χρώμα, επίσης μπορούν να ζωγραφιστούν στην επιφάνεια του μπουκαλιού μικρά ή μεγαλύτερα γεωμετρικά σχήματα. 


Η συγκεκριμένη τεχνική, αν και απαιτεί περισσότερο χρόνο και υπονομή από άλλες, μπορεί να μεταμορφώσει μπουκάλια κάθε σχήματος με πραγματικά πολύ εντυπωσιακό τρόπο. 

Πιο απλές και εύκολες κατασκευές με την συγκεκριμένη τεχνική δημιουργούνται αν με την αυτοκόλλητη ταινία το μπουκάλι χωριστεί σε μεγάλα και συμμετρικά σχήματα και εκτός των περιοχών που θα βαφτούν η υπόλοιπη επιφανειά του γυαλιού παραμείνει στην φυσική της διάφανη όψη. 

Τα χρώματα περιγράμματος είναι γενικά από τα πιο κατάλληλα για ζωγραφική σε γυαλί και ειδικά πάνω σε γυάλινα μπουκάλια μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακό  αποτέλεσμα. 

Ιδανικά για χρήση χρωμάτων περιγράμματος τα σύνθετα έθνικ και πολύχρωμα μοτίβα. 

Μια πολύ πρακτική τεχνική για ζωγραφική σε γυάλινα μπουκάλια είναι η χρήση ...μπατονέτας αντί για πινέλο. 

Με τον τρόπο αυτό σχήματα και γραμμές αποκτούν περίγραμμα αποτελούμενο από μικρές "τελείες" που δίνουν στο τελικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα καλλιτεχνική όψη. 

Η τεχνική της μπατονέτας μπορεί και να συνδυαστεί με χρώματα περιγράμματος για ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Το φόντο, το χρώμα δηλαδή που αρχικά βάφεται ένα μπουκάλι, καθορίζει την χρωματική ένταση του τελικού αποτελέσματος το ίδιο ή και περισσότερο σε κάποιες περιπτώσεις με τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τα επιμέρους σχέδια. 

Σχέδια-σχήματα που σε φόρμα ακολουθούν αυτή τη μπουκαλιού επίσης καθορίζουν την τελική αισθητική ενός ζωγραφισμένου μπουκαλιού, ειδικά αν πρόκειται για ένα όχι κοινού σχήματος αλλά πχ στρογγυλό μπουκάλι. 

Εντυπωσιακή όψη μπορούν να αποκτήσουν κοινά γυάλινα μπουκάλια ακόμη και αν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς τους παραμείνει στην φυσική του όψη και απλά προστεθούν με ζωγραφική απλά σχέδια σε έντονες αποχρώσεις και μαύρο περίγραμμα. 

Κατασκευές που διατηρούν την διαφάνεια του γυαλιού σε μεγάλο μέρος της επιφάνειάς τους ή ζωγραφισμένες με χρώματα για γυαλί αποκτούν ακόμη πιο εντυπωσιακή μορφή αν φωτιστούν, τοποθετώντας στο εσωτερικό του μπουκαλιού μια σειρά led.

Και το λευκό, στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας ενός γυάλινου μπουκαλιού, μπορεί να του προσφέρει όμορφη εμφάνιση, συνδυασμένο σε μερικές ακόμη αποχρώσεις σε διάφορους σχηματισμούς. 

Για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα απλά βάφετε το ολόκληρο του μπουκάλι με λευκό χρώμα και αφού στεγνώσει προσθέτετε ανά σημεία τα υπόλοιπα χρώματα. 

Σε μπουκάλια ή και γυάλινα βάζα μπορεί να εφαρμοστεί μια απλή μέθοδος ...ξεπατικωτούρας, για την δημιουργία στην επιφάνεια τους σύνθετων σχημάτων, αν οι ζωγραφικές μας ικανότητες δεν μας βοηθούν :)

Τυπώστε σε ένα χαρτί το μοτίβο, τυλίξτε το σε ρολό και με την βοήθεια μιας λεπτής λαβίδας τοποθετείστε το στο εσωτερικό του μπουκαλιού και ανοίξτε το έτσι που η πλευρά με το σχέδιο να ακουμπήσει την εσωτερική επιφάνεια του μπουκαλιού.

Στην συνέχεια είναι πολύ εύκολο να ζωγραφίσετε με χρώματα το σχέδιο.  

Ένα γυάλινο μπουκάλι μπορεί να βαφτεί και να αποκτήσει πολύ εντυπωσιακή όψη και χωρίς το χρώμα να ακουμπήσει την εξωτερική του επιφάνεια. 

Απλά ρίξτε μια μικρή ποσότητα ακρυλικού χρώματος στο εσωτερικό του μπουκαλιού, ανακινείστε ώστε το χρώμα να καλύψει όλα τα σημεία και στερεώστε σε ένα σημείο το μπουκάλι όρθιο ώστε να στραγγίσει το περιττό χρώμα. 

Για την συγκεκριμένη τεχνική το χρώμα δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αραιωμένο ώστε εύκολα να απλωθεί αλλά και να καλύψει πλήρως την εσωτερική πλευρά. 

Αν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί και υπάρχουν μικρά άβαφα σημεία μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία. 

Το στόμιο είναι ένα σημείο που προσθέτει αισθητική σε ένα ζωγραφισμένο μπουκάλι αν και αυτό βαφτεί - επεξεργαστεί με ανάλογο τρόπο.

Μικρά κομμάτια έτοιμου πηλού που μπορούν να κολληθούν στο στόμιο και στην συνέχεια να βαφτούν είναι ένας απλός τρόπος για να δώσετε και σε αυτό το σημείο του μπουκαλιού όμορφη όψη. 

 

Ο έτοιμος πηλός είναι γενικά ένα υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με χρώματα στην επιφάνεια γυάλινων μπουκαλιών.   

Ανά σημεία η επιφάνεια του μπουκαλιού μπορεί να καλυφθεί με έτοιμο πηλό σε διάφορα σχήματα τα οποία στην συνέχεια βάφονται δίνοντας στο σύνολο εξαιρετικά ιδιαίτερη όψη, ειδικά αν για το βάψιμο του πηλού χρησιμοποιηθούν μεταλλικά χρώματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ