2023-02-25 15:22:49
Φωτογραφία για 25 Μοντέρνες και μικρές κουζίνες με νησίδα
Αντίθετα με την συχνή αντίληψη ότι οι νησίδες ταιριάζουν αποκλειστικά σε κουζίνες που διαθέτουν πολύ μεγάλο χώρο, στην σύγχρονη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων χρησιμοποιείται το ίδιο πετυχημένα και σε όχι ευρύχωρες κουζίνες ή σε κουζίνες ιδιαίτερου σχήματος πχ παραλληλόγραμες, προσθέτοντας μεγαλύτερο χώρο πάγκου, επιπλέον χώρους αποθήκευσης ή και καθίσματα.

 

Επιπρόσθετα και λόγω του ότι στην σύχρονη αρχιτεκτονική και διαμόρφωση εσωτερικών χώρων η κουζίνα δεν αποτελεί ένα απομονωμένο δωμάτιο, όπως παλαιότερα, αλλά πολύ συχνά περιλαμβάνεται σε έναν ενιαίο χώρο μαζί με σαλόνι και τραπεζαρία, η νησίδα λειτουργεί ως το πιο φυσικό διαχωριστικό χώρου, που ανάλογα με τον σχεδιασμό της μπορεί να εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές χρήσεις.  

Στην πιο τυπική εκδοχή τους οι νησίδες κουζινας έχουν την μορφή ενός πάγκου διπλής όψης, που τοποθετημένος ελεύθερα στον χώρο "κρύβει" από την πλευρά της κουζινας χώρους αποθήκευσης. 


Όμως ανάλογα με τον γενικό σχεδιασμό της κουζίνας στον πάγκο της νησίδας μπορεί να τοποθετηθει  και  εστία ή ακόμη και ο νεροχύτης, όταν αυτή έχει προβλεφθεί να αποτελείται από διαφορετικού ύψους τμήματα. 

Εκτός της ελεύθερης τοποθέτησης η νησίδα μπορεί να εφάπτεται από την μία πλευρά της σε τοίχο ή και να είναι γωνιακή, όπως και να ακολουθείτε από κάποιας μορφής πάσο για την εξοικονόμηση περισσότερων επιφανειών εργασίας  ή φαγητού. 

Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση νησίδας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα λειτουργική αλλά και να λειτουργήσει πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά σε ενιαίους χώρους και είναι μια επιλογή όλο και πιο δημοφειλίς σε μοντέρνες διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest/soulouposeto
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ