2023-03-02 16:53:29
Φωτογραφία για Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Ο κλειδούχος μιλάει για τον σταθμάρχη: «Δεν γύρισε το κλειδί, αυτό έγινε»
«Κανονικά ήρθε για δουλειά ο άνθρωπος δεν είχα κάτι»

Για τον σταθμάρχη που κατηγορείται για το δυστύχημα στα Τέμπη και είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μίλησε την Πέμπτη (3/2) ο κλειδούχος ο οποίος είχε βάρδια μαζί του το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Alpha «Tlive» αναφέρθηκε στον χειρισμό του σταθμάρχη επισημαίνοντας πως εκείνη τη στιγμή αυτός ήταν σε άλλο σημείο.

Ο κλειδούχος μίλησε για τον διάλογο που κυκλοφόρησε και σε αυτόν φαίνεται να λέει «Βασίλη να γυρίσω; (το κλειδί)» και να απαντά ο σταθμάρχης «όχι, όχι άστο όπως είναι γιατί ακολουθεί το 1564» ενώ ο ίδιος (ο κλειδούχος) να συμπληρώνει «έγινε καλώς το αφήνω όπως είναι η διαγώνιος».

«Ο διάλογος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν σε κάποιο άλλο ψαλίδι, κλειδί να σας δώσω να καταλάβετε, και έκανα χειροκίνητο χειρισμό, να κάνω είσοδο του τρένου από την αντίθετη μεριά, δηλαδή από εκεί που ερχόταν το τρένο από Αθήνα, δηλαδή ήταν εκτός σταθμού, δεν έχω να κάνω εγώ με το κλειδί που έγινε» είπε.


«Ήμουν στη νότια πλευρά. Είχε ήδη γίνει το συμβάν (όταν ακούμε αυτό τον διάλογο)» συμπλήρωσε.

«Είχα βάρδια εκείνο το βράδυ μαζί με τον σταθμάρχη. Εκείνη την ώρα στο περιστατικό και στο λάθος που έγινε δεν ήμουν μαζί με τον σταθμάρχη. Ήμουν σε κάτι άλλα κλειδιά και έκανα χειροκίνητο χειρισμό» τόνισε. «Αυτό έγινε» επιβεβαίωσε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν ο σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί.

«Τώρα εγώ δεν είναι αρμοδιότητά μου αυτή, δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια» σημείωσε ο κλειδούχος σε ερώτησγ που του έγινε για το εάν «υπάρχει περίπτωση να μην λειτούργησε το σύστημα;».

«Κανονικά ήρθε για δουλειά ο άνθρωπος δεν είχε κάτι. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα από τον ίδιο. Προτού γίνει αυτό δεν είχα κάτι» τόνισε αναφερόμενος στον σταθμάρχη.

«Δεν μπορώ να σας απαντήσω με ακρίβεια δεν είναι αρμοδιότητά μου να σας πω το τι ακριβώς έγινε εκείνη την ώρα γιατί δεν ήμουν κι εγώ εδώ πέρα, έκανα άλλους χειρισμούς εκτός σταθμού» επεσήμανε κλείνοντας και απαντώντας στο «γιατί το κλειδί βρισκόταν διαγώνια;».

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ