2023-03-07 12:23:50
Φωτογραφία για 10 Από το πιο εμβληματικά κτίρια  μοντέρνας αρχιτεκτονικής στον κόσμο
Τις τελευταίες δεκαετίες ο κόσμος έχει γνωρίσει μια έκρηξη αρχιτεκτονικής δημιουργικότητας και καινοτομίας. Πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο φιλοξενούν μια σειρά από εμβληματικά σύγχρονα κτίρια που όλο  και ξεπερνούν τα όρια σχεδιασμού και μηχανικής, από πανύψηλους ουρανοξύστες έως εκθαμβωτικά μουσεία και πολιτιστικά κέντρα.Κάθε ένα από αυτά μοντέρνα κτίρια έχει τον δικό του μοναδικό σχεδιασμό και την πολιτιστική του σημασία και κάθε είδους επαφή μαζί τους αποτελεί μια εξερεύνηση σε ένα μείγμα τέχνης, αρχιτεκτονικής και ιστορίας.  

Δημιουργήματα που υπενθυμίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης φαντασίας και τη δύναμη της αρχιτεκτονικής να διαμορφώσει τον κόσμο μας, κτίρια  που μείνουν ως κληρονομιά μας και θα αφηγηθούν στους επόμενους ένας μέρος της ιστορίας για το ποιοι ήμασταν και τι καταφέραμε.

Burj Khalifa, Ντουμπάι, ΗΑΕ - Το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Burj Khalifa έχει ύψος 828 μέτρα και διαθέτει 163 ορόφους.  


Taipei 101, Taiwan - Αυτός ο ουρανοξύστης στην Ταϊπέι κατείχε τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο από το 2004 έως το 2010. Διαθέτει ένα ξεχωριστό σχέδιο που ενσωματώνει στοιχεία παραδοσιακής ασιατικής αρχιτεκτονικής.  

The Shard, Λονδίνο, ΗΒ - Αυτό το εμβληματικό κτίριο από γυαλί και χάλυβα στο Λονδίνο είναι το ψηλότερο κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το τέταρτο ψηλότερο στην Ευρώπη. Είναι γνωστό για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και την εντυπωσιακή θέα από την κορυφή.ίναι γνωστό για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και την εντυπωσιακή θέα από την κορυφή.

One World Trade Center, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ - Το ψηλότερο κτίριο στο δυτικό ημισφαίριο, το One World Trade Center έχει ύψος 1.776 πόδια και είναι σύμβολο ανθεκτικότητας και ελπίδας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. 

Petronas Towers, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία - Αυτοί οι δίδυμοι πύργοι ήταν τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο από το 1998 έως το 2004 και παραμένουν οι ψηλότεροι δίδυμοι πύργοι στον κόσμο σήμερα. Είναι γνωστά για τον κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό και τον εντυπωσιακό νυχτερινό φωτισμό τους. 

Μουσείο Guggenheim Bilbao, Ισπανία - Αυτό το μουσείο σύγχρονης τέχνης είναι γνωστό για το μοναδικό του σχέδιο από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, το οποίο ενσωματώνει ρέοντα, καμπύλα σχήματα που φαίνεται να αψηφούν τη βαρύτητα.

Όπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία - Αυτό το εμβληματικό κτήριο είναι αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του που μοιάζει με πανιά και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Αυστραλία.

Η Πυραμίδα του Λούβρου, Παρίσι, Γαλλία - Αυτή η γυάλινη πυραμίδα χρησιμεύει ως είσοδος στο Μουσείο του Λούβρου και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα στο Παρίσι. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα I. M. Pei και έχει γίνει ένα εμβληματικό σύμβολο του Λούβρου και του Παρισιού στο σύνολό του.

Τα κεντρικά γραφεία CCTV, Πεκίνο, Κίνα - Αυτό το εντυπωσιακό κτίριο στο Πεκίνο είναι η έδρα της Κεντρικής Τηλεόρασης της Κίνας και είναι γνωστό για τον μοναδικό και φουτουριστικό σχεδιασμό του. Σχεδιάστηκε από τους Rem Koolhaas και Ole Scheeren του Γραφείου Μητροπολιτικής Αρχιτεκτονικής και διαθέτει δύο κεκλιμένους πύργους που συνδέονται με μια δομή «γέφυρας». 

Κέντρο Heydar Aliyev, Μπακού, Αζερμπαϊτζάν - Αυτό το πολιτιστικό κέντρο στο Μπακού σχεδιάστηκε από τη διάσημη ιρακο-βρετανίδα αρχιτέκτονα Zaha Hadid και είναι γνωστό για τις σαρωτικές, οργανικές καμπύλες και τις λευκές, ρέουσες επιφάνειές του. Στεγάζει μουσείο, εκθεσιακούς χώρους και συνεδριακό κέντρο και έχει γίνει ορόσημο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στο Αζερμπαϊτζάν.
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ