2023-03-07 20:54:27
Φωτογραφία για Από μια ντεμοντέ παπουτσοθήκη σε ένα ξεχωριστό έπιπλο
Η πραγματική μεταμόρφωση μιας σκούρας, παλιομοδίτικης αλλά και φθαρμένης παπουτσοθήκης σε ένα πολύ ξεχωριστό και φωτεινό έπιπλο, πολλαπλών χρήσεων. 

Τα ντουλάπια - παπουτσοθήκες αυτής της μορφής με πορτάκια γρίλιες, ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί στο εσωτερικό του επίπλου, συνηθίζονταν παλιά και ακόμη σήμερα μπορεί κανείς να βρει στην αγορά σύγχρονα παρόμοια έπιπλα, που με τον ίδιο τρόπο μπορούν εύκολα να αλλάξουν  όψη ακόμη και αν είναι κατασκευασμένα από μελαμίνη και όχι από ξύλο με την χρήση χρωμάτων κιμωλίας. Δείτε ενδεικτικά  εδώ και εδώ.

Το συγκεκριμένο ξύλινο έπιπλο έχει βαφτεί σε μια φωτεινή τυρκουάζ απόχρωση και έχουν προστεθεί ιδιαίτερης τεχνοτροπίας πόμολα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο τετράγωνα ξυλόγλυπτα διακοσμητικά επίπλων που έχουν βαφτεί και κολληθεί στις πόρτες του επίπλου. 

Στα πόμολα, στην κεντρική επιφάνεια αλλά και στην βάση του επίπλου το ξύλο έχει τριφτεί, ώστε να αφαιρεθεί το αρχικό χρώμα, και στο χρώμα του φυσικού πλέον ξύλου έχει εφαρμοστεί μια απλή τεχνική παλαίωσης με λευκό-μπεζ χρώμα. 


Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό έπιπλο, με ελαφρά ethnic ύφος, που ενώ δεν έχει αλλάξει χρήση ταυτόχρονα μπορεί να "σταθεί" και να χρησιμοποιηθεί σαν μπουφές - βοηθητικό έπιπλο αποθήκευσης σε κάθε χώρο και όχι "κρυμμένο" σε κάποιο σημείο αποκλειστικά ως παπουτσοθήκη.  

DIY έπιπλα αυτής της μορφής μπορούν και να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας για πορτάκια παλιά παντζούρια παραθύρων, ενώ μπορεί κανείς και να τα ...πετύχει κατά καιρούς και στα καταστήματα και eshops με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

facebook.com/nihalhassancrafts
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ