2023-03-09 07:43:04
Φωτογραφία για Της… λακκούβας στο Καινούργιο-πολλά τα παράπονα-τι απαντά η Περιφέρεια (φωτο)
Εικόνα… βομβαρδισμένου τοπίου παρουσιάζει ο κεντρικός δρόμος που διέρχεται το Καινούργιο, η εθνική οδός Αγρινίου – Θέρμου δηλαδή.. Κάτοικοι τόσο στο Καινούργιο όσο και από τα χωριά μετά απο αυτό προς το Θέρμο, επισκέπτες κλπ, έχουν κυριολεκτικά «σπάσει» τα οχήματά τους απο τις λακκούβες. οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών μάλιστα, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση.

Κατά μήκος του δρόμου εκτελείται έργο αποχέτευσης, που προβλέπει και την ασφαλτόστρωση. Εκεί όπου έγιναν εργασίες εκσκαφής, τα σημεία καλύφθηκαν πρόχειρα προς το παρόν, με αποτέλεσμα να προκληθεί το πρόβλημα.

Για το θέμα ερωτήθηκε σχετικά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Μαυρομάτης. Στην περιοχή εκτελούνται εργασίες εδώ και αρκετό καιρό για το αποχετευτικό δίκτυο, για τις οποίες και απαιτήθηκε να γίνουν εκσκαπτικές εργασίες. Στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει υποχρέωση του εργολάβου να παραδώσει το δρόμο στην πρότερη κατάστασή του, αντικαθιστώντας πλήρως το οδόστρωμα. Σε αυτό το τμήμα, επομένως προβλέπονται σε πρώτη φάση εργασίες αποκατάστασης.


Σε ότι αφορά την συνολική εικόνα του δρόμου, υπάρχουν και εκεί σοβαρά παράπονα. Οι λακούβες δεν λείπουν και τα οχήματα και οι οδηγοί ταλαιπωρούνται. Εν προκειμένω, πρόβλεψη για άμεση ασφαλτόστρωση και πλήρη αποκατάσταση, όπως συνέβη σε μεγάλο τμήμα του δρόμου στη γειτονική Παραβόλα και σε άλλα τμήματα, προς ώρας δεν υπάρχει, ελέω έλλειψης χρηματοδότησης.

Στο τμήμα μεταξύ Καινούργιου-Παναιτωλίου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να ασφαλτοστρωθεί ένα τμήμα ενός χιλιομέτρου, ωστόσο για να προχωρήσουν σε νέες εργασίες τα συνεργεία θα πρέπει πρωτίστως να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση.

agriniopress

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ