2023-03-10 21:22:05
Φωτογραφία για Πασχαλινές κατασκευές από τσόφλια αυγών
Τα αυγά, το πιο τυπικό σύμβολο της γιορτής του πάσχα, μπορούν να αξιοποιηθούν για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ένα από τα πιο οικονομικά αλλά και εύχρηστα υλικά για πολλών τύπων πασχαλινές κατασκευές δεν είναι άλλο από τα άχρηστα τσόφλια αυγών, είτε στην φυσική μορφή τους είτε βαμμένα.  

Ολόκληρα ή σπασμένα και με βασικό πλεονέκτημα το ελάχιστο βάρος τους τα τσόφλια των αυγών μπορούν να αξιοποιηθούν με ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους σε πασχαλινές διακοσμήσεις. 

   

Στις κατασκευές που τα τσόφλια χρσιμοποιούνται ολόκληρα θα πρέπει ασφαλώς αρχικά να αφαιρεθεί το περιεχόμενο με έναν λίγο πιο σύνθετο από τον συνήθη τρόπο.

Με ένα καρφί ή παραμφερές αιχμηρό αντικείμενο ανοίξτε από μια τρύπα στο πάνω και κάτω μέρος του αυγού. Στριφογυρνώντας το καρφί ή χρησιμοποιώντας ένα λίγο πιο φαρδύ αντικείμενο μεγαλώστε ελαφρά την τρύπα, ώστε να χωρά ένα καλαμάκι  ποτών. Τοποθετείστε το καλαμάκι στην μία τρύπα και με συνεχείς κινήσεις έως την άλλη σπάστε τον κρόκο μέχρι όλο το περιεχόμενο του αυγού να βγει από την άλλη τρύπα. 


Ξεπλύντε τα αυγά κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν. 

Φυσικά και το περιεχόμενο των αυγών δεν θα πεταχθεί, γι΄αυτό και αν θέλετε να φτιάξετε πασχαλινές κατασκευές με ολόκληρα τσόφλια θα πρέπει για ένα διάστημα πριν το πάσχα να θυμάστε να αδειάζετε τα αυγά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα με τον συγκεκριμένο τρόπο :)   

Επιτραπέζιες  συνθέσεις

Καλαίσθητες και φυσικές πασχαλινές συνθέσεις για επιτραπέζιες διακοσμήσεις ή για στολισμό του γιορτινού τραπεζιού. 

Για να στέκονται σταθερά στην θέση τους τα τσόφλια θα χρειαστεί απλώς να τα κολλήσετε μεταξύ τους, σε οποιοδήποτε σχηματισμό, με πιστόλι σιλικόνης ή μια κόλλα γενικής χρήσης. 

Χρησιμοποιείστε σπασμένα τσόφλια, αφού φυσικά πρώτα τα πλύνετε και τα αφήσετε να στεγνώσουν, σαν μικρά "βάζα" για να τοποθετήσετε μικρά φυσικά λουλούδια ή και αποξηραμένα είδη. 

Συνθέσεις αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με τα τσόλφια των αυγών κολλημένα ή τοποθετημένα σε διάφορα σκεύη-επιφάνειες όπως πχ κομμάτια ξύλου, "φωλιές" από λυγαριά, καλάθια κλπ

Κάθε είδους φυσικό στοιχείο είναι επίσης κατάλληλο για να συνδυαστεί σε επιτραπέζιες συνθέσεις με αυτή την μορφή. 

Τα λευκά τσόφλια προσφέρονται περισσότερο για την δημιουργία συνθέσεων με εντελώς φυσική όψη όμως αν το προτιμάτε χρησιμοποιείστε και βαμμένα σε οποιαδήποτε απόχρωση. 

Για να βάψετε τσόφλια αυγών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακρυλικό χρώμα χειροτεχνίας, χρώμα σε σπρέϊ, χρώματα κιμωλίας, ακόμη και νερομπογιές.

Κρεμαστά διακοσμητικά στοιχεία

Το ελάχιστο βάρος τους κάνει τα τσόφλια των αυγών ιδανικά για την δημιουργία κρεμαστών διακοσμητικών στοιχείων, για πασχαλινές συνθέσεις όπως για παράδειγμα τα πασχαλινά διακοσμητικά δεντράκια. 

Για την συγκεκριμένη χρήση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολόκληρα ή σπασμένα τσόφλια σε φυσική απόχρωση, χρωματισμένα, βαμμένα ή και επεξεργασμένα εξωτερικά με κάθε είδους τεχνική. 

Πασχαλινά στεφάνια

Από τις πιο εντυπωσιακές  πασχαλινές κατασκευές με τσόφλια αυγών είναι τα πασχαλινά διακοσμητικά στεφάνια. 

Ανάλογα με τον τύπο του στεφανιού τα τσόφλια θα πρέπει να κολληθούν είτε μεταξύ τους είτε πάνω σε μια βάση για στεφάνι.

Φυσικό πράσινο αλλά και αποξηραμένα είδη, ξύλινα στοιχεία, τεχνητό χόρτο, φτερά και όποιου άλλου είδους διακοσμητικά μπορούν να συνδυαστούν με τα τσόφλια σε ένα πασχαλινό στεφάνι. 

 

Όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά τα σπασμένα τσόφλια μπορούν και να βαφτούν,  αλλά το ίδιο καλαίσθητα είναι και τα στεφάνια με αυγά στην φυσική τους απόχρωση. 

Πασχαλινά κεράκια

Πολύ απλές και όμορφες κατασκευές για χρήση σε  επιτραπέζιες διακοσμήσεις. 

Ο πιο απλός τρόπος για να φτιάξετε κεριά μέσα σε κελύφη σπασμένων αυγών είναι να χρησιμοποιήσετε, για όλα τα υλικά που χρειάζεστε, μερικά κεράκια ρεσώ. 

Βγάλτε τα  ρεσώ από τις αλουμινένιες θήκες τους και με  ένα μαχαίρι αφαιρέστε τα  φυτιλάκιά τους και τοποθετείστε τα μέσα στα τσόφλια. 

Τοποθετείστε σε μπεν μαρί, μέσα σε ένα μεταλλικό σκεύος, τα κομμάτια κεριού από τα ρεσώ έως να υγροποιηθούν και γεμίστε τα τσόφλια των αυγών μέχρι  λίγο πάνω από την μέση.  

Προσθέτοντας μια χρωστική στο μείγμα του υγρού κεριού θα δημιουργήσετε χρωματιστά κεράκια αυτής της μορφής, για μια όμορφη αντίθεση με τα λευκά - φυσικής απόχρωσης τσόφλια. 

Ο  πιο απλός τρόπος για να χρωματίσετε κεράκια αυτής της μορφής είναι μαζί με τα προς υγροποίηση κεριά να τοποθετήσετε και ένα κομμάτι κηρομπογιάς στην επιθυμητή απόχρωση.  

Ψηδιφωτά

Τα θρυμματισμένα τσόφλια αυγών είναι μια εναλλακτική μορφή "ψηφίδων" με τις οποίες δμιουργούνται πραγματικά πολύ εντυπωσιακά ψηφιδωτά, που μπορούν να έχουν και πασχαλινά θέματα. 

Βάψτε αρχικά τα τσόφλια σε διάφορες  αποχρώσεις, θρυμματίστε τα με ένα βαρύ αντικείμενο σε πολύ μικρά κομμάτια και στην συνέχεια χρησιμοποιείστε τα, με την βοήθεια κόλλας, για την δημιουργία ψηφιδωτών σχεδίων πάνω σε χαρτόνι, καμβάδες ή ξύλο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ