2023-03-11 07:43:29
Φωτογραφία για Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στράτου



Στην ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στράτου.......

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε τους Οίκους ενώπιον της εικόνας της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τον ιεροκήρυκα αρχιμ. Μακάριο Αντωνόπουλο, τον π. Βασίλειο Λιάκο, Προϊστάμενο του Ναού, τον π. Ηλία Λιάκο, τον Συνταξιούχο πρώην Εφημέριο του Ναού, πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Σαράκη και τους διακόνους π. Στέφανο Καππέ, π. Αμβρόσιο Καλλιάφα και π. Δημήτριο Λαγούδη. Τους ύμνους της Ακολουθίας απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Χριστόφορος Κοκορόσκος και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Σιδέρης.

Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο: «Χαῖρε, πύρινε στῦλε ὁδηγῶν τοὺς ἐν σκότει». Τόνισε, ότι η Παναγία μας γίνεται η φωτοφόρος πηγή από την οποία εκπέμπεται διαρκώς το φώς των αρετών της, το φως τηςκαθαρότητος, της ταπείνωσης, της υπακοής και κυρίως το φως της αγάπης. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να υπήκουσε στο θέλημα του Θεού όσο η Παναγία μας και με την υπακοής της διόρθωσε την ανυπακοή της Εύας τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Η αγάπη της Παναγίας μας προς τον Θεό την οδήγησε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε Εκείνον και η αγάπη της για τους ανθρώπους την κατέστησε μητέρα ολοκλήρου του ανθρώπινου γένους. Η Παναγία γίνεται το φως που φωτίζει τα σκοτάδια του ανθρώπου, τα σκοτάδια της αμαρτίας, της θλίψης, της ασθενείας, της απογοητεύσεως. Πόσες φορές δεν στρέψαμε το βλέμμα μας στην Παναγία μας και είδαμε να χαρίζει την υγεία στους ασθενείς, τη χαρά στους λυπημένους, την ελπίδα στους απογοητευμένους, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε όλοι να χαιρόμαστε, παρότι ζούμε εν τω σκότι, γιατί έχουμε εκείνη που γίνεται το φως, η ελπίδα και η παρηγοριά για όλους μας.

Πριν την απόλυση απένειμε το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον Προϊστάμενο του Ναού, οικονόμο π. Βασίλειο Λιάκο, επιβραβεύοντας την διακονίατου στην Ενορία, όπου έχει αναπτύξει ένα σημαντικό έργο ειδικά στον τομέα της Νεότητος, καλώντας παράλληλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην Ακολουθία να προσέλθουν στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως που θα λειτουργήσουν το Καλοκαίρι στην Ρίζα Αντιρρίου.

Επίσης προχείρισε σε πνευματικό τον οικονόμο π. Ηλία Λιάκο, κατά σάρκα αδελφό του π. Βασιλείου, ο οποίος υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο χωρίο Άγιος Νικόλαος Αγρινίου, προτρέποντάς τον να ασκεί το έργο του πνευματικού πατέρα με διάκριση και αγάπη.

Ο π. Βασίλειος, εκ μέρους των Ενοριτών, καλωσόρισε θερμά τον Σεβασμιώτατο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία και την χοροστασία του στον Ιερό Ναό και του προσέφερε μια Εικόνα της Παναγίας μαζί με ένα βιβλίο με κατηχητικά τραγούδια, έκδοση του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://photos.app.goo.gl/1fQZgk69rC9YbH5eA

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ