2023-03-11 12:24:54
Φωτογραφία για Ανάρτηση στο fb του Γραμματέα της ΛΑΕ ΑΑ Δημήτρη Στρατούλη για την τραμπουκικη επίθεση στο Γιάννη Βαρουφάκη



Καλημέρα σας. Μόλις τώρα 1:42 μετά τα μεσάνυχτα γύρισα από τον Ευαγγελισμό, όπου πήγαμε με την συγγραματέα μου στη ΛΑΕ ΑΑ Μαριάνα Τσίχλη , τον συντονιστή της Π.Γ. της Στάθη Λεουτσάκο και το μέλος της Π.Γ. της  Αναστασία Σταυροπούλου....... εκ μέρους της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για να συμπαρασταθούμε στο γραμματέα του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που δέχτηκε θρασύδειλη, τραμπούκικη, προβοκατόρικη, φασιστικού τύπου, επίθεση, στο κέντρο της Αθήνας. Αντί άλλου σχολίου παραθέτω την ανακοίνωση της ΛΑΕ ΑΑ, εκδόθηκε πριν από λίγο.

"Καταδικάζουμε την άθλια, τραμπούκικη και βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια από ομάδα αγνώστων, που δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Την ώρα που η κοινωνία συγκλονίζεται από το κύμα λαϊκών κινητοποιήσεων που ταράζει την κυβέρνηση και το πολιτικό σκηνικό, μια τέτοια επίθεση απέναντι σε δυνάμεις της αριστεράς, Γραμματέα κόμματος και βουλευτή της αγωνιζόμενης, αντιμνημονιακής πλευράς, εξυπηρετεί μόνο αντιδραστικές στοχεύσεις. 

Τα δε άθλια, κατασκευασμένα ψέματα που συνόδευαν την επίθεση περί ψήφισης μνημονίων, ενώ όλος ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και τη ρήξη όσων υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους το ΟΧΙ του λαού ενάντια στα μνημόνια, δείχνουν ότι σκοπός είναι να δεχτούν πλήγμα οι δυνάμεις που μπορούν να εκπροσωπήσουν μια άλλη προοπτική για το λαό από αυτή των μνημονιακών πολιτικών με τις σκιώδεις επιθέσεις και τη διάχυση της αντιδραστικής χυδαιότητας "όλοι ίδιοι είναι". Ιδίως όταν πρόκειται για Υπουργό του οποίου την αποπομπή επέβαλε η Τρόικα, το διευθυντήριο της ΕΕ και η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Η δυνατότητα των αγωνιστικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων της αριστεράς και της ρήξης να στηρίξουν τους αγώνες του λαού ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς, τη νεοφιλελεύθερη λεηλασία και τον αυταρχισμό, ανησυχούν την ολιγαρχία και τα κέντρα εξουσίας και τις θέτουν στο στόχαστρο επιθέσεων. 

Δεν πρόκειται να πετύχουν το σκοπό τους.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο Γιάνη Βαρουφάκη και δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας.                                                                                                   Αθήνα 10.3.2023"

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ