2023-03-13 14:31:24
Φωτογραφία για Η διακοπή στον «Οδοντωτό» κοστίζει στα Καλάβρυτα- «Χάσαμε τις σχολικές εκδρομές, έπεσε η κίνηση τις καθημερινές»
Χαμηλότερη των προσδοκιών η εμπορική κίνηση

Πεσμένη και χαμηλότερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η εμπορική κίνηση στα Καλάβρυτα, λόγω της διακοπής των δρομολογίων του Οδοντωτού, όπως και όλων των σιδηροδρόμων στην χώρα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου

«Η κίνηση στην περιοχή μας είναι πεσμένη μετά την διακοπή του Οδοντωτού» τονίζει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Ηλίας Ερμείδης. «Αυτήν την εποχή, είχαμε μεγάλη κινητικότητα λόγω των σχολικών εκδρομών που συνήθως ήταν ημερήσιες και η μεταφορά γινόταν με τον Οδοντωτό.

Τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο Οδοντωτός έφερνε καθημερινά κόσμο στα Καλάβρυτα αλλά τώρα λογικό είναι αφού μειώνεται ο κόσμος, να μειώνεται και ο κόσμος στα καταστήματα. Είχαμε περισσότερο κόσμο τα σαββατοκύριακα και λιγότερο τις καθημερινές, ωστόσο η διακοπή των δρομολογίων έχει δημιουργήσει πρόβλημα. Το σαββατοκύριακο είναι ελαφρώς καλύτερα γιατί οι επισκέψεις στην πόλη γίνονται σε συνδυασμό με το Χιονοδρομικό αλλά ακόμα και εκεί το χιόνι στην παρούσα φάση δεν είναι καλό, περιμένουμε με βάση τις προγνώσεις, τι επόμενες ημέρες να ρίξει φρέσκο χιόνι και να αυξηθεί ο κόσμος».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, μιλώντας στο thebest.gr τονίζει: «Τα σαββατοκύριακα έχουμε ακόμα κόσμο γιατί έρχονται και με άλλα μέσα στα Καλάβρυτα. Τις καθημερινές , όμως, δεν έχει επισκέπτες η πόλη, τώρα με την διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού. Τις καθημερινές δούλευαν τα καταστήματα με σχολικές ημερήσιες εκδρομές, που όμως τώρα δεν γίνονται. Αυτό έχει να κάνει κυρίως, με το εμπορικό κομμάτι και όχι τόσο με τα ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακυρώσεις από γκρουπ επειδή δεν λειτουργεί το τρένο.

Αλλά ο κόσμος που έρχεται, απογοητεύεται που δεν μπορεί να κάνει την εκδρομή του με τον Οδοντωτό. Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει από τώρα κινητικότητα για το διήμερο της 25ης Μαρτίου, θα έχει πολύ κόσμο, καθώς υπάρχουν οι εκδηλώσεις και πιστεύουμε ότι όλα τα καταλύματα τα είναι γεμάτα».

Σχετικά με την λειτουργία του Οδοντωτού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, αναφέρει στο thebest.gr: «Εμείς ως σύλλογος γνωρίζουμε ότι συνεχώς το πρακτορείο που κλείνει τα εισιτήρια δέχεται τηλεφωνήματα για να κλείσουν εκδρομές, όπως γινόταν πάντα αυτή τη χρονική περίοδο καθώς ξεκινάνε οι εκδρομές των σχολείων όλης της χώρας. Δυστυχώς, όμως, τα δρομολόγια του Οδοντωτού εντάσσονται στην γενικότερη κατάργηση που έχει επιβάλει ο ΟΣΕ και η Hellenic Train, πανελλαδικά. Ο κόσμος ρωτάει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της γραμμής για να κλείσουν εκδρομές αλλά αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί».

thebest.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ