2023-03-13 13:49:48
Φωτογραφία για Τέμπη: Νέα επιστολή του δημάρχου Λάρισας προς τον πρωθυπουργό Ο δήμαρχος Λάρισας έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για την ασφάλεια του σιδηροδομικού δικτύου.
Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, ο δήμαρχος Λάρισας έστειλε μία επιστολή στον πρωθυπουργό που αναγράφει τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στον ΟΣΕ ζητώντας να ξεκινήσει ένας διάλογος με τη Λάρισα προκειμένου να επιλυθούν παθογένειες ετών.

Ο δήμαρχος Λάρισας μιλάει για τεράστιο φόρο αίματος από τις διαβάσεις του ΟΣΕ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν ήθελα να βγάλω τον φάκελο που έχουμε με τις επιστολές και τα αποτελέσματα των συσκέψεων με τον ΟΣΕ μπορεί να φτάνει και το μισό μέτρο πάχος!».

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους πρόσφατα»

Είναι μια υπόθεση η οποία δεν έχει οδηγήσει μέχρι αυτή τη στιγμή πουθενά, όταν είναι γνωστό ότι περίπου 4 – 4,5 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών κόβουν την πόλη στη μέση με πολλές διαβάσεις, πλημμελώς φυλασσόμενες, με τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης αλλά και με το φόρο αίματος. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους μέχρι πρόσφατα.


Πριν ένα χρόνο, ένα παλικάρι 30 ετών σε μια αφύλακτη, σε μια πλημμελώς φυλασσόμενη διάβαση της οδού Κάρλας, έχασε τη ζωή του. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν, τα οποία έχουν πίσω τους μια ατελείωτη συζήτηση με τον ΟΣΕ που δεν έχει οδηγήσει πουθενά, με ανάγκασαν μέσα σε αυτό το τραγικό συμβάν και το περιβάλλον που ζούμε αυτές τις μέρες σε μια πόλη βουβή, να απευθύνω τη συγκεκριμένη επιστολή στον πρωθυπουργό, προσδοκώντας μια αντίδραση, μια αντίδραση η οποία θα λέει ναι να καθίσουμε στο τραπέζι, να αρχίσουμε να λύνουμε κάποια προβλήματα».

«Εδώ χρειάζεται σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο απόφαση πια»

Κάνει λόγο για την πλημμελή φύλαξη των γραμμών, ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια. «Η τελευταία συζήτηση πριν από ένα χρόνο, μετά από πολλή πολλή δουλειά, είχε και ως αποτέλεσμα να παρθούν αποφάσεις στο τραπέζι που είχαν σχέση ακόμα και με την αποχώρηση.

Από το σημείο που είπαμε που έπαθαν τα παιδιά. Ηλεκτροπληξία των βαγονιών που είναι για σκραπ, γιατί αυτά ανεβαίνουν εκεί πάνω άνθρωποι οι οποίοι πλησιάζουν τα ηλεκτροφόρα σύρματα και παθαίνουν τη ζημιά που παθαίνουν.

Ούτε αυτό στάθηκε δυνατό να γίνει λοιπόν. Συνεπώς εδώ χρειάζεται σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο απόφαση πια και εντολή καθαρή ότι με τη Λάρισα θα καθίσετε στο τραπέζι να κουβεντιάσετε και να δώσετε λύσεις».

.tanea.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ