2023-03-13 18:02:32
Φωτογραφία για ΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ «ΜΕΛΙΤΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου,..... σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ,την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ) & τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα «ΜΕΛΙΤΗ» την Παρασκευή 17 Μαρτίου και ώρα 18:30 μ.μ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζα της Ελλάδος).

Ομιλητές της ημερίδας:

κ. Λάμπρος Λαμπρόπουλος, μέλος της Ε.Ν.Θ.Ε,με Ειδικότητα Ειδικός Πνευμονολόγος

κ.Μαρία Πρεβεζάνου,μέλος του Ι.Σ.Α,με ειδικότητα Παθολόγος – Ογκολόγος.

Ο καρκίνος του πνεύμονα (ΚτΠ), μεταξύ των καρκίνων, παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και τούτο διότι συνήθως διαγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου,με αποτέλεσμα χαμηλή 5ετή επιβίωση. Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και την αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, καθ ́ όσον σώζει στη κυριολεξία ανθρώπινες ζωές.


Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας – ΕΝΘΕ, ξεκίνησε στους Δήμους - μέλη του Δικτύου, πανελλήνιο Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πολίτη για την αξία της πρώιμης διάγνωσης του ΚτΠ με τον διακριτικό τίτλο «ΜΕΛΙΤΗ».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του ΚτΠ με ετήσια χαμηλής δόσης αξονική τομογραφία θώρακος (LDCT),μέσα από τη διενέργεια ζωντανών ενημερωτικών διαλέξεων από ειδικούς επαγγελματίες υγείας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ