2023-03-15 14:13:12
Φωτογραφία για Ξεκίνησε η υλοποίηση της δράσης του Αντώνης Τρίτσης: «Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου».
Στις 11 Ιουνίου 2021, με επίσημο δελτίο τύπου η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε με λεπτομέρεια για δέκα (10) προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 11.009.114,73 €, για ένταξη σε πολλαπλές δράσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ). Η ενημέρωση συνοδεύονταν και από ένα πολύ σύντομο βίντεο (δείτε εδώ).. Κατόπιν σας ενημερώσαμε ότι με το υπ' αριθ. πρωτ. 6808/12-01-2022 (ΑΔΑ: ΨΕΨΧ46ΜΤΛ6-ΦΥΙ), είχαμε τη πρώτη ένταξη για τον Δήμο Ξηρομέρου στο Αντώνης Τρίτσης. Ήταν η πρόταση της πρόσκλησης ΑΤ14: «Ολοκληρωμένη ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου του Δήμου Ξηρομέρου», με προϋπολογισμό 37.200 € (δείτε εδώ).

Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι το έργο αυτό ξεκίνησε να υλοποιείται και θα αποδώσει στο Δήμο Ξηρομέρου μια ενοποιημένη ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης με καθαρά πολιτιστικό και τουριστικό περιεχόμενο.

Σ' αυτή την ιστοσελίδα θα καταχωρηθούν όλα τα σημεία ενδιαφέροντος ανά κατηγορία με περιγραφικά στοιχεία (φωτογραφίες, κείμενα, κ.ά.) και χωρικές συντεταγμένες.


Επιπλέον μέσα από την ιστοσελίδα θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει: - Εικονικές περιηγήσεις VR 360o - Βίντεο - Φωτογραφίες πολιτιστικών αξιοθέατων και σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος του Δήμου Ξηρομέρου.

Με το έργο αυτό ενισχύεται η προβολή του Δήμου Ξηρομέρου, αναδεικνύεται το πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής, το οποίο πλέον θα είναι προσβάσιμο μέσω της ψηφιοποίησης από κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές χρηστών απ' όλο το κόσμο.

Πρόκειται για την εξωστρέφεια και την προβολή, κάτι που έλειπε και λείπει από τον Δήμο Ξηρομέρου.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ