2023-03-20 11:42:46
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές Decoupage με γραμματόσημα
Το Decoupage είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές, ειδικά για αρχάριους και ερασιτέχνες σε DIY-Κατασκευές, αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένες γνώσεις και σχετικά εύκολα με την εξάσκηση και την εμπειρία μπορεί κανείς να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο επιτυχίας στην αλλαγή όψη αντικειμένων επιφανειών. 

Η τελική όψη και αισθητική ενός αντικειμένου επεξεργασμένου με την τεχνική του Decoupage εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί και τόσο τα κανονικά όσο και τα faux γραμματόσημα είναι από τα χάρτινα μοτίβα που δημιουργούν ένα πραγματικά ιδιαίτερης αισθητικής αποτέλεσμα.  

Σε κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά καινούργια ή παλαιότερα γραμματόσημα, όταν βεβαίως δεν πρόκειται για κομμάτια ιδιαίτερης αξίας, αλλά και faux γραμματόσημα ειδικά για χειροτεχνίες που διατίθενται τόσο σε εγχώρια όσο και eshops του εξωτερικού. Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ. 


Τα γραμματόσημα αυτά είναι επί της ουσίας περισσότερο κατάλληλα για κάθε είδους κατασκευές, αφού διατίθενται σε συλλογές ανά χρώμα, θέμα, χώρα κλπ έτσι παρέχουν την δυνατότητα επιλογής ανάλογα με την επιθυμητή όψη του αντικειμένου το οποίο πρόκειται να καλύψουν. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για μια τέτοια κατασκευή, εκτός από γραμματόσημα, είναι ακριβώς τα ίδια όπως για κάθε κατασκευή Decoupage.

Kόλλα, προστατευτικό βερνίκι και αφρώδες ή κανονικό πινέλο. 

Πανομοιότυπη και η γενική διαδικασία. 

Με την βοήθεια της κόλλας τα γραμματόσημα κολλούνται στο αντικείμενο σε σειρές είτε με τρόπο που το ένα να επικαλύπτει ελαφρά το άλλο, ανάλογα με το σχέδιο που έχουμε επιλέξει εξ΄αρχής. 

Λόγω των πολλών και μικρών μοτίβων από τα οποία αποτελείται μια  Decoupage κατασκευή με γραμματόσημα, απαιτείται αρχικά ένας πιο μελετημένος σχεδιασμός για την διάταξη που θα τοποθετηθούν αυτά σε σχέση με το Decoupage με μεγαλύτερου μεγέθους χαρτιά.  

Μια ευκολία των κατασκευών αυτής της μορφής είναι πως τα γραμματόσημα είναι αδιαφανή έτσι δεν απαιτείται πριν την επικόλλησή τους βάψιμο του αντικειμένου, όπως αντίστοιχα στο Decoupage με χαρτοπετσέτες, ρυζόχαρτα κλπ.

Η μεγαλύτερη διευκόλυνση που παρέχει η χρήση γραμματοσήμων είναι ότι ακριβώς επειδή αυτά επικολλούνται συνεχόμενα, χωρίς κενά μεταξύ τους, δεν απαιτείται στο τελικό στάδιο χρωματισμός και επιζωγράφηση των μοτίβων, μια διαδικασία που καθορίζει την τελική αισθητική κάθε εφαρμογής Decoupage με άλλου είδους χαρτιά. 

Χρησιμοποιώντας ένα ποιοτικό - σκληρό βερνίκι, ματ ή γκλος, οι επεξεργασμένες με Decoupage επιφάνειες αδιαβροχοποιούνται, προστατεύονται πλήρως από φθορές και μπορούν να καθαριστούν-πλυθούν με ήπια καθαριστικά. 

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο Decoupage με γραμματόσημα, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό, πηλό, τσιμέντο και κάθε είδους υλικό. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακής όψης και τα κάδρα - πίνακες που μπορούν να δημιουργηθούν με την επικόλληση γραμματοσήμων πάνω σε καμβάδες ή κορνίζες, σε κάθε τύπου συνδυασμό θεμάτων και αποχρώσεων. 

Decoupage με γραμματόσημα σε κυκλικού σχήματος επιφάνειες - αντικειμένα μπορεί να εφαρμοστεί τοποθετώντας τα μοτίβα είτε σε οριζόντιες-κάθετες σειρές είτε σε σπειροειδή διάταξη, ένας σχεδιασμός που προσδίδει ιδιαίτερης αισθητικής αποτέλεσμα. 

Κανονικά ή faux γραμματόσημα μπορούν ασφαλώς να χρησιμοποιηθούν και σε συνδυασμό με άλλου είδους χαρτιά για Decoupage, πάνω στο ίδιο αντικείμενο. 

Ιδιαίτερα και πολύ ...καλοκαιρινά και τα κοσμήματα αυτής της μορφής και Decoupage με γραμματόσημα μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπου ξύλινα, μεταλλικά ή πλαστικά κομμάτια.  

Ειδικά για την δημιουργία κοσμημάτων με χρήση γραμματοσήμων πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα δημιουργεί και το όχι απλό Decoupage αλλά η διαδικασία προσαρμογής γραματοσήμων μέσα σε καστόνια κοσμημάτων με Resin - Υγρό Γυαλί.

Σε αυτές τις κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ελαφρά μεγαλύτερης αξίας κανονικά γραμματόσημα, που προσθέτουν αντίστοιχη αξία και στο κόσμημα πέραν της αισθητικής.  

Τέλος, πολύ ξεχωριστής και περισσότερο καλλιτεχνικής αισθητικής σε σχέση με το συμβατικό Decoupage είναι τα μικρά έργα τέχνης - διακοσμητικά τοίχου που μπορούν να δημιουργηθούν με γραμματόσημα σε συνδυασμό και την τεχνική του Collage όπου κανονικά ή faux γραμματόσημα, ολόκληρα ή κομμένα, χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση ενός συγκεκριμένου ή περισσότερο αφηρημένου σχεδίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

historiskahem.se
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ