2023-03-24 12:10:49
Φωτογραφία για Ξαναπήραν προθεσμία οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν
Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα έλαβαν από τον εφέτη ανακριτή οι δύο σταθμάρχες που ήταν βάρδια το απόγευμα πριν από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στις 30 Μαρτίου απολογείται ο τρίτος κατηγορούμενος επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο αρχαιότερος σταθμάρχης την ερχόμενη Τρίτη.

Σε βάρος και των τριών έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή.

Οι δύο σταθμάρχες έχουν κατηγορηθεί πως εγκατέλειψαν νωρίτερα το πόστο τους αφήνοντας μόνο τον άπειρο σταθμάρχη, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. Πρόκειται για τον έναν σταθμάρχη που εργάζεται με σύμβαση αορίστου και έναν που εργάζεται με σύμβαση έργου οι οποίοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να προλάβουν να ενημερωθούν οι συνήγοροί τους για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης, ο οποίος υπενθυμίζεται έχει υποχρέωση σε 8ωρη βάρδια, δήλωσε κατά την πρώτη του παρουσία στο γραφείο του ανακριτή «ψύχραιμος, αλλά πολύ στεναχωρημένος».

e-thessalia.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ