2023-03-30 14:13:51
Φωτογραφία για Πέμπτη, 30/3/2023: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Αρχικά, στο τετράδιό μας, βρίσκουμε 10 ξένες λέξεις/φράσεις από την ιστοσελίδα του "FIFA Ultimate Team" και γράφουμε τη ελληνική τους μετάφραση. Έπειτα, αφού συμβουλευτούμε τη γραμματική του σπιράλ τετραδίου μας και την προηγούμενη ανάρτηση, συμπληρώνουμε τις εργασίες 4 (σελίδα 80 - Β.Μ.) και 7 (σελίδες 21 και 22 - Τ.Ε.).

Μαθηματικά: Αύριο Παρασκευή, 31/3, κατά τη διάρκεια του πρώτου δίωρου, θα διεξαχθεί ο 17ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός "Παιχνίδι και Μαθηματικά" που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Έχουμε κάνει μια σχετική προετοιμασία, λύνοντας θέματα προηγούμενων ετών, ωστόσο όποιος/όποια επιθυμεί μπορεί να λύσει κι άλλα, κάνοντας απλά "Κλικ στη μάθηση" στη σχετική ανάρτηση. Για τη Δευτέρα, 3/4, λύνουμε το πρόβλημα 1 και τη "Διερεύνηση - Επέκταση", στη σελίδα 44 του Τ.Ε. (δείτε και την αντίστοιχη ανάρτηση). Οι ασκήσεις και τα προβλήματα του κεφαλαίου θα εξεταστούν όλα μαζί τη Δευτέρα.


Γεωγραφία: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, διαβάζουμε τα υπογραμμισμένα του 24ου κεφαλαίου "Χαρακτηριστικά οικοσυστήματα της Ελλάδας". Υπενθυμίζω στους μαθητές και στις μαθήτριες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον γεωμορφολογικό τους χάρτη (στο ρυζόχαρτο) να το κάνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς στο τελευταίο μάθημα πριν από τις διακοπές του Πάσχα θα δοθούν οδηγίες για την κατασκευή του αντίστοιχου πολιτικού χάρτη.

Εργαστήρια δεξιοτήτων: Δείτε ή κατεβάστε στο αρχείο σας το ταμπλό με θέμα "Παρουσιάζω τον συμμαθητή μου" από το αντίστοιχο εργαστήριο δεξιοτήτων, κάνοντας "Κλικ στη μάθηση" εδώ.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ