2023-03-31 18:17:10
Φωτογραφία για Τρίκαλα: Οι αποθήκες του ΟΣΕ μετατρέπονται σε πολιτιστικό χώρο
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων -αριστερά στη φώτο - κατά την υπογραφή της σύμβασης. Πηγή φωτο Δήμος Τρικκαίων

Πολιτιστική θερμοκοιτίδα δημιουργεί ο Δήμος Τρικκαίων, με τις εργασίες μετατροπής των παλαιών αποθηκών του ΟΣΕ σε πολυχώρο πολιτισμού να ξεκινούν άμεσα.

Κείμενο Χρήστος Ράπτης

Μουσική βιβλιοθήκη, χώρος συναυλιών, εγκατάσταση Δημοτικής Φιλαρμονικής και Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων, διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι, studio ηχογράφησης, Δημοτική πινακοθήκη… Ολα αυτά θα συναποτελούν τον χώρο των παλιών αποθηκών στην περιοχή ΟΣΕ, που ο Δήμος Τρικκαίων μετατρέπει σε μεγάλο χώρο πολιτισμού και τα Τρίκαλα θα αποκτήσουν ακόμη ένα τοπόσημο.

Πρόκειται για τις παλιές αποθήκες, που, έχοντας περιέλθει σταδιακά στον Δήμο το 2013 και το 2015, μετατρέπονται σε έναν διπλό πολυχώρο πολιτισμού.

Το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επανάχρηση Συγκροτήματος Αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε Πολυχώρο Τέχνης Και Πολιτισμού», με φόντο…..τις αποθήκες σε μια σπάνια επιλογή του τόπου των υπογραφών. Αλλά ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έχει δείξει πως η καινοτομία της σκέψης αποτελεί προτέρημα.


Ο προϋπολογισμός ανερχόταν σε 3.000.000 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με την αξιοποίηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού προγράμματος: ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΠΔΕ – ΣΑΕ 1551 στο πλαίσιο του Ε.Π.«Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» 2014-2020»).

Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Τρικκαίων

in.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ