2023-04-01 14:45:20
Φωτογραφία για Χωρίς GSMR η επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων μετά το δυστύχημα στα Τέμπη – Ο ΟΣΕ τοποθετεί πλοηγό για την ασφάλεια
Τη Δευτέρα ξεκινά και πάλι η κίνηση των τρένων από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ένα μήνα μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Σημειώνεται ότι τα εμπορικά τρένα έχουν ήδη ξεκινήσει τα δρομολόγια στη γραμμή, ενώ παραμένουν τα ερωτηματικά για την ασφάλεια των επιβατών.

Όπως εξήγησε στο Open ο μεταβατικός πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, υπήρχε πρόβλημα σε δύο σήραγγες και συγκεκριμένα σε Τέμπη και Πλαταμώνα. Τόνισε ωστόσο ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα στους φωτεινούς σηματοδότες και στο σύστημα πυρόσβεσης.





Αναφορικά με το ζήτημα των ραδιοεπικοινωνιών ο κ. Τερεζάκης είπε ότι υπάρχει ακόμα πρόβλημα. «Υπάρχει το GSMR που λειτουργεί μέσα στις σήραγγες, αλλά επειδή ακόμη δεν έχει αδειοδοτηθεί και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι μηχανοδηγοί, εμείς επιβιβάζουμε πλοηγό όπως προβλέπεται από τον κανονισμό πριν μπει το τρένο στη σήραγγα και τον αποβιβάζουμε ότι περάσει».

ethnos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ