2023-04-05 16:10:15
Φωτογραφία για «Μας ξεχάσατε»: Καθιστική διαμαρτυρία φοιτητών του Αγρινίου (φωτο-video)



Προβληματισμός στο Τμήμα Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, μετά την τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα.....

Όπως είναι γνωστό, πριν λίγες ημέρες, νομοτεχνικές βελτιώσεις στην υπό ψήφιση τροπολογία για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Γεωπονικών τμημάτων κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς. Με τις βελτιώσεις αυτές, γίνεται ονομαστική αναφορά των τμημάτων ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα.



Όμως, στην ονομαστική αυτή αναφορά δεν περιλαμβάνεται ένα Τμήμα της Γεωπονικής Σχολής και συγκεκριμένα το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που είναι ήδη σε λειτουργία στο Αγρίνιο (πρ. ΔΕΑΠΤ).

Η παράλειψη αυτή προκάλεσε απορίες και προβληματισμό, ωστόσο στον ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας (γιατί και αντίστοιχα τμήματα άλλων πανεπιστημίων δεν ονοματίζονται) εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Συγκεκριμένα, για όσα τμήματα δεν ονοματίζονται, ορίστηκε ανώτατο χρονικό όριο 60 ημερών, για την διατύπωση γνώμης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε). Οι πρυτανικές αρχές της Πάτρας, καλούνται να «τρέξουν» το θέμα.



Οι φοιτητές αυτών των Τμημάτων, όπου το ένα είναι αυτό που εδρεύει στο Αγρίνιο, εκφράζουν την αγωνία τους για το επιστημονικό-επαγγελματικό τους μέλλον και φοβούνται πως αυτή η εκκρεμότητα θα παραπέμψει στις καλένδες το δίκαιο αίτημα τους. Ειδικά στην παρούσα φάση, που έχουμε εισέλθει πλέον σε προεκλογική περίοδο.

Δείτε τις δηλώσεις του εκπροσώπου των φοιτητών:





ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ