2023-04-07 12:25:44
Φωτογραφία για Γεραπετρίτης: Αρχές Οκτωβρίου σε πλήρη λειτουργία τα σιδηροδρομικά συστήματα
 

Σήμερα ξεκίνησαν τα δρομολόγια μέχρι Μαγούλα και μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια μέχρι το Κιάτο και κατ` επέκταση και η γραμμή μέχρι το Αίγιο, σημείωσε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Για τις εξελίξεις στα έργα για την ολοκλήρωση των συστημάτων στο σιδηροδρομικό δίκτυο συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή (07/04) ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης με δημοσιογράφους στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά με τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη, ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών σημείωσε πως θα φτάνουν μέχρι τέλους. "Είναι δέσμευση, θα παραδοθεί μετά το Πάσχα το πόρισμα της Επιτροπής. Οι δικαστικές έρευνες προχωρούν επίσης. Θα γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα από το Ευρωπαϊκό Οργανισμού Σιδηροδρόμων που αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον ένα εξάμηνο" ανέφερε.

Σχετικά με τα σιδηροδρομικά έργα ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ξεκίνησαν εργασίες ανάταξης για βελτιστοποίηση λειτουργίας όπως φωτισμός στις σήραγγες, έλεγχος συστήματος πυρόσβεσης, κάμερες για την κίνηση των συρμών σε εισόδους-εξόδους σηράγγων
. "Εχει κινητοποιηθεί η αστυνομία για την αποφυγή κλοπών των δικτύων, συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στις σήραγγες" τόνισε και πρπσέθεσε: "Κάποιες παλιές σήραγγες χρήζουν μεγαλύτερων παρεμβάσεων" υπογράμμισε. Στο σύστημα επικοινωνιών, το GSMR, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως οι φορητές συσκευές χρησιμοποιούνται και αναμένεται η έγκριση της ΡΑΣ για την επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρη ολοκλήρωση των σχετικών έργων.

Όπως είπε, συναντήθηκε με την κ. Τσιαπαρίκου για την ταχύτερη έγκριση της εγκατάστασης των συστημάτων, ενώ αφορικά με τις συμβάσεις για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση, σημείωσε ότι γίνονται συναντήσεις με ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ αλλά και τους αναδόχους. "Απαιτείται συνέργεια για να μπορούν να λειτουργήσουν τα συστήματα που είναι αλληλένδετα" είπε και ο κ.Γεραπετρίτης σημκειώνοντας ότι η εγκατάσταση πλήρους τηλεδιοίκησης από Λάρισα και πάνω θα λειτουργεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου και από τη Λάρισα και κάτω μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η εκτίμηση, πάντως, είναι πως από αρχές Οκτωβρίου θα λειτουργήσει όλη η τηλεδιοίκηση και τα Κέντρα Ελέγχου.

Για το ETCS, ανέφερε, ότι θα υπάρξει προμήθεια από την ΓΑΙΑΟΣΕ και θα γίνει αναβάθμιση καθώς σήμερα υπάρχει εγκατεστημένο το επίπεδο 1 και γίνεται προσπάθεια με τη Hitachi να ανέβει στο επίπεδο 2. Στόχος, σημείωσε, είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

"Το τοπικό κέντρο Ελέγχου είναι σε λειτουργία ενώ εγκαθίσταται ένα νέο υπερτοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο είναι πιο εξελιγμένο και θα περιλαμβάνει και το τοπικό κέντρο. Αναμένεται, παράλληλα, να ολοκληρωθούν επίσης οι παρεμβάσεις στη γραμμή Αθήνα-Κιάτο. Σήμερα ξεκίνησαν τα δρομολόγια μέχρι Μαγούλα και μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια μέχρι το Κιάτο και κατ` επέκταση και η γραμμή μέχρι το Αίγιο" σημείωσε.

Ο υπουργός επίσης ενημέρωσε πως συνεχίζεται η πρόσληψη προσωπικού. Πρόκειται για περίπου 200. Για μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνονται 215 άτομα για τον ΟΣΕ. Για το προσωρινό προσωπικό που είναι περίπου 200 ανανεώνεται η σύμβαση τους και οι φύλακες που είναι 165 θα ξαναπροσληφθούν.

Στο μεταξύ, η σύμβαση Δημοσίου-ΟΣΕ βρίσκεται, όπως σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση, ενώ εκτίμησε πως θα υπογραφεί σύντομα. Ο υπουργός ζήτησε επίσης από τη Hellenic Train να επανεξετάσει την οικονομική της πολιτική και να δώσει εκπτώσεις σε ομάδες επιβατών.

Τέλος ανέφερε ότι θα υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ της Ελληνικής και της Γαλλικής Κυβέρνησης για θέματα εκπαίδευσης προσωπικού αλλά και για οργανωτικά θέματα του σιδηροδρόμου.

news247.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ